Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інструкція з руху поїздів.doc
Скачиваний:
3013
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.03 Mб
Скачать

Форма журналу поїзних телефонограм

Номери

телефонограм

Час передачі або приймання

Зміст

Підпис оператора про передавання

(приймання) і чергового по станції про прочитання

Вихідні

Вхідні

Год.

Хв.

1

2

3

4

5

6

Директор департаменту

металургійної промисловості М.І.Абросімов

Додаток 7

До п. 12.3 Інструкції з руху поїздів і маневрової роботи на залізничному транспорті промислових підприємств

Рекомендована

Форма журналу диспетчерських наказів (ліва сторона)

Число, місяць

(позначається дробом)

Час одержання наказу (години, хвилини)

Номер

наказу

Адресовано

На станцію

Зміст наказу

(Права сторона)

Станція та час

зворотної передачі

(год, хв)

Рівень

Розпис оператора, що прийняв наказ

Час прочитання наказу та розпис

чергового по станції

Час затвердження

(год, хв)

Прізвище диспетчера

Директор департаменту

металургійної промисловості М.І.Абросімов

1 Поїзний диспетчер – змінний керівник рухом поїздів на перегоні, що забезпечує перевезення по коліях підприємства у відповідності із встановленими графіками.

В тексті даної Інструкції під терміном "поїзний диспетчер" припускаються і інші працівники, що виконують його обов’язки.

2 Станція – роздільний пункт, що має колійний розвиток, який дозволяє виконувати операції з приймання, відправленню, схрещенню та обгону поїздів, транспортному обслуговуванню технологічних процесів виробництва (вантажовідправників, вантажоодержувачів, контрагентів), а також маневрову роботу з формування та розформування поїздів, їх технічне обслуговування, підбір вагонів по вантажно-розвантажувальних фронтах та інші технічні операції з рухомим складом з урахуванням вимог виробництва, що обслуговується.

У випадках, якщо колійний розвиток залізничного транспорту підприємства не має станцій, вимоги до станційного господарства і станції поширюються на весь комплекс залізничного господарства підприємства.

3Поїзд господарчий – поїзд, сформований з діючого локомотива або спеціального рухомого складу, що використовується в якості локомотива, вагонів, виділених для спеціальних та технічних потреб залізничного транспорту; спеціального самохідного та несамохідного рухомого складу, що призначений для виконання робіт з утримання, обслуговування та ремонту споруд та пристроїв залізничного транспорту промислових підприємств.

4 Місцева інструкція – інструкція, що розробляється у розвиток окремих положень Правил технічної експлуатації, інструкцій з руху поїздів та сигналізації на залізничному транспорті промислових підприємств з урахуванням місцевих умов експлуатації залізничного транспорту.

Місцева інструкція затверджується начальником залізничного цеху підприємства, якщо вона регламентує роботу тільки залізничного транспорту, та керівником підприємства, якщо вона регламентує взаємодію залізничного транспорту та виробничих об’єктів, контрагентів.

5 Маневровий диспетчер - змінний керівник маневрової роботи на станції (в районі), який забезпечує перевезеннями технологічні процеси виробництва (контрагентів) у відповідності до графіків, які застосовуються (контактними, добовими планами-графіками, технологічними, подачі та забирання вагонів тощо).

На ділянках, де немає чергових по станціях - розпорядник із приймання та відправленню поїздів.

6 Якщо ваги за своїми конструктивними особливостями дозволяють переміщення по них з більшою швидкістю, то максимальна швидкість встановлюється у відповідності до паспортних даних цих ваг та вказується в ТРА станції.

7 Порядок видачі попереджень поширюється і на спеціальний самохідний рухомий склад при відправленні його на перегін.

8 Правила не поширюються:

а) на технологічні перевезення небезпечних вантажів на території підприємств, які застосовують ці вантажі,здійснюють їх виробництво, переробку, збереження та знищення;

б) на перевезення радіоактивних речовин;

в) на спеціальні перевезення небезпечних вантажів, які регламентуються постановами Уряду України або за його дорученням компетентними органами.

100