Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інструкція з руху поїздів.doc
Скачиваний:
3013
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.03 Mб
Скачать

IX. Порядок руху поїздів при перерві дії всіх засобів сигналізації та зв'язку

9.1. При перерві дії всіх установлених засобів сигналізації та зв'язку рух поїздів здійснюється на одноколійних перегонах за допомогою письмових повідомлень, а на двоколійних - з розмежуванням часом, необхідним для проходження поїздом перегону між станціями.

Правом на зайняття поїздом перегону служить письмовий дозвіл із заповненням пункту II з відміткою у верхній частині бланку "Усі засоби сигналізації і зв'язку перервані". Якщо при цьому повідомлення про прибуття на сусідню станцію раніше відправленого поїзда не мається, то машиніст повинен прямувати перегоном зі швидкістю не більше 15 км/год з особливою пильністю і готовністю до негайної зупинки.

9.2. При перерві дії всіх засобів сигналізації і зв'язку забороняється відправляти поїзди:

а) з небезпечними і негабаритними вантажами;

б) із зупинкою для роботи на перегоні, крім відбудовних, пожежних і допоміжних локомотивів;

в) що прямують на примикання на перегоні.

Підштовхувальні локомотиви повинні прямувати по всьому перегону до сусідньої станції.

9.3. Порядок руху поїздів на одноколійних перегонах

9.3.1. При перерві дії усіх засобів сигналізації та зв’язку аж до встановлення руху поїздів за письмовими повідомленнями на перегін, обмежений станціями, між якими припинився зв’язок, може бути відправлений поїзд тільки непарного напрямку, який є для одноколійних перегонів переважним. Ні один з поїздів напрямку, протилежного переважному, не може бути відправлений на перегін до встановлення руху за письмовими повідомленнями, за винятком:

поїзд, на відправлення якого було одержано дозвіл до перерви зв’язку від станції переважного напрямку;

відбудовного, пожежного поїзда або допоміжного локомотива - на вимогу про висилання допомоги, одержану з перегону.

На двоколійних перегонах, якщо одна з колій до перерви усіх установлених засобів сигналізації та зв'язку була закрита, аж до встановлення руху за письмовими повідомленнями першим може бути відправлений поїзд тільки того напрямку, який для діючої колії, що залишилася, був правильним при двоколійному русі.

На відправлення першого поїзда переважного напрямку дозвіл чергового по сусідній станції не потрібен, якщо відомо, що перегін вільний.

9.3.2. Пересилка письмових повідомлень між станціями починається з першим поїздом, що відправляється на перегін, і продовжується в тому чи іншому напрямку за однією із форм:

Форма А. "Відправив до Вас о___ год. ____хв. поїзд № ____, після прибуття якого очікую від Вас поїзд.

Черговий по станції ___________ (підпис)".

Форма Б. "Відправив до Вас о ___год. ___хв. поїзд №____, після якого о __ год. ____хв. відправляю наступний поїзд № ____.

Черговий по станції ____________ (підпис)".

Щоб не переривати зв'язку один з одним, чергові по станціях надалі до відновлення нормальної дії пристроїв, зобов'язані пересилати з машиністом ведучого локомотива кожного поїзда в тому чи іншому напрямках письмові повідомлення за формою А або Б про подальше відправлення поїздів.

Якщо непарних поїздів до відправлення на перегін немає, то черговий по станції переважного напрямку, коли йому відомо про наявність до відправлення на цей перегін поїзда з сусідньої станції, посилає на цю станцію повідомлення за формою В:

Форма В. "Чекаю від Вас поїзд. Черговий по станції ___________ (підпис)".

Для пересилання письмових повідомлень форми В у залежності від місцевих умов дозволяється використовувати одиночні локомотиви, дрезини, автомобілі, а також інші транспортні засоби.

9.3.3. Після отримання черговим по станції повідомлення за формами А, Б чи В рух поїздів за письмовими дозволами вважається встановленим. Повідомлення форм А, Б або В на обох станціях записуються в журнал поїзних телефонограм.

9.3.4. Відправлення поїздів, що прямують в одному напрямку (один за одним), має проводитись через проміжок часу, необхідний для проходження раніше відправленим поїздом усього міжстанційного перегону з доданням 5 хвилин.

9.3.5. Якщо черговим по станції переважного напрямку дана згода на відправлення поїзда протилежного напрямку, то перегін вважається зайнятим до прибуття цього поїзда або до одержання зі станції відправлення повідомлення, що поїзд відправлений не буде.

Якщо до перерви дії всіх встановлених засобів сигналізації зі станції було відправлено поїзд переважного напрямку на примикання на перегоні, а повідомлення від чергового допоміжного поста про прибуття поїзда і забирання його на примикання не одержано, то перегін вважається зайнятим до одержання з поста повідомлення про прибуття поїзда та його забирання на примикання.

9.3.6. Якщо до перерви дії всіх засобів сигналізації і зв'язку черговому по посту примикання було дано дозвіл на відправлення з примикання поїзда переважного напрямку та від чергового по посту одержано повідомлення про відправлення цього поїзда, то після перерви зв'язку черговому по станції, що відправляє на перегін поїзд переважного напрямку, дозволяється відправляти на сусідню станцію перший поїзд цього напрямку через проміжок часу, необхідний для проходження відправленим поїздом частини перегону від поста до станції, з доданням 5 хв.

Якщо повідомлення про відправлення непарного поїзда з поста примикання не було одержане, то перегін вважається зайнятим аж до одержання від чергового по посту повідомлення про відправлення поїзда та встановлення стрілки примикання по головній колії або про затримку відправлення поїзда.

9.3.7. Черговий по станції переважного напрямку, одержавши дозвіл на відправлення поїзда до перерви всіх установлених засобів сигналізації та зв'язку, відправляє поїзд і одночасно встановлює зв'язок із сусідньою станцією за письмовими повідомленнями.