Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ekzamen_s_OPрр.docx
Скачиваний:
103
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
274.78 Кб
Скачать

56. Вихователь під час пересування по території днз отримав травму. Чи важається даний віпадком нещасний випадок на виробництві?

57. Ви студент педагог коледжу на момент прийняття вас на роботу в днз вам виповнилось 17 років. Якою для вас має бути тривалість робочого тижня?.

Кодекс ЗУ про працю Глава ІV Ст 50.

для працівників віком від 16 до 18 років - 36 годин на тиждень, для осіб віком від 15 до 16 років (учнів віком від 14 до 15 років, які працюють в період канікул) - 24 години на тиждень.

Тривалість робочого часу учнів, які працюють протягом навчального року у вільний від навчання час, не може перевищувати половини максимальної тривалості робочого часу, передбаченої в абзаці першому цього пункту для осіб відповідного віку;

Для всіх працівників, які ще не досягли вісімнадцяти років, чинним законодавством встановлено скорочену тривалість робочого часу. Так, якщо для дорослих працівників нормальна тривалість робочого часу відповідно до ч. 1 ст. 50 КЗпП України становить 40 годин на тиждень, то підлітки у віці від п’ятнадцяти до шістнадцяти років не повинні працювати понад 24 годин на тиждень, а неповнолітні працівники віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років — понад 36 годин на тиждень (п. 1 ч. 1 ст. 51 КЗпП України).  Тривалість же робочого часу учнів , які працюють протягом навчального року у вільний від навчання час, не може перевищувати половини вказаної максимальної тривалості робочого часу, передбаченої для осіб відповідного віку (оскільки учні, які працюють, можуть мати різний вік, то і половина максимальної тривалості їхнього робочого часу дорівнюватиме або 12 годинам – для осіб у віці до шістнадцяти років, або 18 годинам – для осіб від шістнадцяти до вісімнадцяти років на тиждень).

58. Неповнолітній працівник з заявою до керівника підприємства надат йому щорічну відпустку в літній час на максимал строк. Які законодавч акти регулюють це.

Кодекс ЗУ про Працю.

Стаття 75. Тривалість щорічної основної відпустки

Особам віком до вісімнадцяти років надається щорічна основна відпустка тривалістю 31 календарний день.

 Щорічні відпустки працівникам віком до вісімнадцяти років надаються у зручний для них час. Щорічні відпустки працівникам віком до вісімнадцяти років повної тривалості у перший рік роботи надаються за їх заявою до настання шестимісячного терміну безперервної роботи на даному підприємстві (стаття 195 КзпП України). Там вроде єто -Закон України «Про внесення змін, що стосуються відпусток, до Кодексу законів про працю України -Кодексу законів про працю  -Сімейний кодекс України // Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2002, N 21-22, ст.135 (Стаття 6 — правовий статус дитини має особа до досягнення нею повноліття. Малолітньою вважається дитина до досягнення нею чотирнадцяти років. Неповнолітньою вважається дитина у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років.)

59.Діти гралися з сірниками і підпалили килим. Він почав тліти і запилив кімнату.Потай від дорослих діти відрили вікна зробивши протяг. Але почалась пожежа. Оцініть дії дітей.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]