Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ З ДИСЦИПЛІНИ ОРГАНІЗАЦІЯ ОБЛІКУ.doc
Скачиваний:
284
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
10.45 Mб
Скачать

Порядок визначення справедливої вартості необоротних активів

Об'єкт визна­чення справед­ливої вартості

Визначення справедливої вартості

Земля та будівлі

Ринкова вартість

Машини та устаткування

Ринкова вартість. У разі відсутності даних про ринкову вартість - відновлювальна вартість (сучасна собівартість придбання) за вирахуванням суми зносу на дату оцінки

Інші основні засоби

Відновлювальна вартість (сучасна собівартість придбання) за вирахуванням суми зносу на дату оцінки

Нематеріальні активи

Поточна ринкова вартість. За відсутності такої -оціночна вартість, яку підприємство сплатило б за актив у разі операції між обізнаними, зацікавленими та незалежними сторонами виходячи з наявної інформації.

Джерелами інформації про ринкову вартість основних засобів на дату переоцінки є прайси підприємств-виробників; періодичні видання; збірники цін (видаються, наприклад, Українською авто­мобільною корпорацією); агентства нерухомості, експерти-оцінювачі; міські відділи цін.

Організація переоцінки основних засобів включає:

1) призначення наказом по підприємству комісії з переоцінки основних засобів;

2) проведення інструктажу та видачу робочих завдань колено­му члену комісії;

3) підготовку бухгалтерією бланків акта переоцінки та запо­внення відомостей про об'єкти переоцінки (графи 1-4, 7-9 акту переоцінки);

4) передачу акта комісії з проведення переоцінки;

5) визначення комісією справедливої вартості (заповнення граф 5-6, 13); передача акта до бухгалтерії;

6) розрахунок бухгалтерією змін у вартості основних засобів;

7) запис бухгалтерією відомостей про зміни первісної вартості та суми зносу основних засобів до регістрів їх аналітичного обліку.

2. Організація обліку руху основних засобів

Раціональна організація обліку руху основних засобів включає організацію комплексу облікових процедур (рис. 7.3).

Організація обліку приймання основних засобів включає: встановлення порядку приймання об'єктів до складу основних за­собів, вибір форм первинних документів із приймання основних засобів, розробку методики та техніки їх складання, розробку та затвердження графіків руху документів з обліку основних засобів, встановлення порядку аналітичного і синтетичного обліку при­ймання об'єктів.

Порядок приймання об'єктів до складу основних засобів де­тально розробляється у проекті організації обліку необоротних активів. Приймання об'єктів в експлуатацію здійснюється спеці­альною постійно діючою комісією, призначеною наказом по підприємству. До її складу включають не менше трьох осіб:

- головного спеціаліста (головного інженера, головного меха­ніка, головного енергетика) залежно від виду основних за­собів, що вводяться в експлуатацію;

- спеціалістів з експлуатації, посадових осіб тих підрозділів, до яких передається або з яких вилучається об'єкт осно­вних засобів (керівник підрозділу або його заступник, осіб, що приймають об'єкту матеріальну відповідальність);

- спеціалістів з ремонту та будівництва об'єктів основних за­собів (начальника, інженера, провідного спеціаліста відділу капітального будівництва).

- представників підрядних будівельних організацій або по­стачальників обладнання.

У процесі приймання об'єкта комісія зобов'язана встановити: придатність об'єкта щодо приймання до складу основних засобів; повноту і відповідність його технічних характеристик зазначеним у технічній документації; повноту укомплектування; виявити від­сутні агрегати, запасні частини та деталі. Постійно діюча комісія працює на основі робочої інструкції, що регламентує порядок при­ймання або списання об'єктів. У ній визначають перелік робіт та порядок їх здійснення, функції та завдання кожного члена комі­сії, а також їх відповідальність. У проекті організації обліку нео­боротних активів також встановлюється порядок оформлення недокомплекту обладнання та пред'явлення претензій постачальни­кам і підрядникам та терміни взяття об'єктів на облік.

Перелік документів з обліку руху основних засобів та порядок їх складання регламентовано наказом Міністерства статистики України, вимог якого повинні дотримуватись усі суб'єкти під­приємницької діяльності.

Приймання основних засобів в експлуатацію оформлюєть­ся Актом приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів (форма ОЗ-І). Акт складають в од­ному примірнику для кожного об'єкту основних засобів. Одним актом допускається приймання декількох однотипних одиниць господарського інвентарю, інструментів, обладнання, якщо вони мають однакову ціну та приймаються в одному календарному місяці. Акт підписується усіма членами комісії, затверджується керівником підприємства, потім підписується головним бухгал­тером та разом з технічною документацією передається до бух­галтерії (рис. 7.4).

Акт форми ОЗ-1 також використовують для оформлення вну­трішнього переміщення об'єктів між структурними підрозділами підприємства, передачі іншим підприємствам (при продажу, обмі­ні, оренді та безоплатній передачі). Порядок складання документів та кількість примірників залежать від виду операції, для обліку якої їх використовують.

При оформленні внутрішнього переміщення основних засо­бів всередині підприємства акт виписується у двох примірниках працівником структурного підрозділу, що передає об'єкт. Перший примірник акту з підписами одержувача та здавальника переда­ється до бухгалтерії, другий видається здавальнику.

При передачі основних засобів іншому підприємству (в орен­ду, при продажу, обміні, безоплатній передачі) акт складається у трьох примірниках: перші два залишаються на підприємстві, що передає (продає) об'єкти, а третій примірник передається підпри­ємству, що приймає основні засоби в оренду, при продажу, тощо.

Показники документів, якими оформляються операції з руху основних засобів (введення в експлуатацію, внутрішнє перемі­щення, приймання після ремонту, реконструкції та модернізації; ліквідація та продаж) є єдиним джерелом інформації як для ана­літичного й синтетичного обліку руху та наявності об'єктів, так і складання звітності. Перелік номенклатур первинного обліку по­винен містити показники, що забезпечать як складання регістрів аналітичного обліку, так і заповнення Приміток до річної фінан­сової звітності (табл. 7.7).

Таблиця 7.7