Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Avtomobilka_shpori.docx
Скачиваний:
908
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
178.31 Кб
Скачать

126. Технічне обслуговування коліс та шин, норми тиску повітря в шинах пожежного автомобіля, заходи по збільшенню строку служби автомобільних шин.

КО:

- перевіряється стан коліс і тиск повітря в шинах.

ЩТО :

- перевірити ступінь нагріву маточин коліс, очистити колеса від бруду.

ТО-1:

- перевірити кріплення, і при необхідності, підтягнути гайки кріплення коліс.

ТО-2:

- перевірити, і при необхідності, відрегулювати затягування підшипників маточин.

Через одне ТО-2 маточин промити, перевірити стан підшипників і закласти мастило Літол-24.

Вплив величини тиску і балансування на термін експлуатації шин

При збільшенні тиску в шинах збільшується гальмовий шлях, може виникнути бокова нестійкість автомобіля.

При зменшеному тиску швидко руйнується каркас, опорна поверхня і протектора зменшується. їзда на спущених шинах забороняється.

Зменшення тиску на 25% скорочує термін служби шин на 40-50%.

Збільшення тиску на 25% скорочує термін служби шин на 15-20%.

127. Технічне обслуговування стартерної установки.

ТО-1:

-перевірити кріплення стартера та проводів.

ТО-2:

-перевірити стан колектора, щіток.

У випадку забруднення щіток, протерти чистими ганчірками, зволоженими у бензині.

СО:

- зняти стартер з автомобіля, розібрати, перевірити стан контактів тягового реле, колектора та щіток (щітки, висотою менше 6 мм, замінити);

-змастити підшипники рідким маслом;

-продути всі деталі чистим повітрям;

-зібрати стартер;

-відрегулювати привід (зазор між шайбою та шестернею):

-для стартера СТ-2 (зазор дорівнює 1,5-3,5) регулюють регулювальним гвинтом;

-для стартера СТ-142 (зазор дорівнює 0,5-1,5) регулюють ексцентриком;

-перевірити герметичність стартера СТ-142Б.

128. Роботи, які проводяться по технічному обслуговуванню карбюратора к-90, регулювання рівня пального в поплавцевій камері карбюратора.

очистити прилади системи живлення від пилу та бруду; - перевірити кріплення і герметичність з'єднання приладів системи живлення;

У карбюраторі К-88А (автомобіль ЗИЛ-ІЗО) треба викрутити пробку в нижній частині колодязя економайзера й вкрутити замість неї перехідник із гумовим шлангом і скляною трубкою 4 (рис. 2.87, б).

Розташувавши трубку вертикально, важелем ручного підкачування паливного насоса нагнітати бензин у поплавцеву камеру. Рівень бензину над площиною розняття верхньої та середньої частин карбюратора має становити 18... 19 мм.

У разі потреби регулюють рівень бензину підгинанням важелька поплавця або зміною кількості прокладок під корпусом голчастого клапана карбюратора.

129. Регулювання карбюратора на малі оберти холостого ходу. Вплив якості регулювання на витрати пального і забруднення навколишнього середовища.

130. Технічне обслуговування додаткової трансмісії пожежного автомобіля. Правила користування нею.

131. Технічне обслуговування системи мащення: перевірка рівня і якості масла, його заміна в двигуні.

Щоб перевірити справність покажчика тиску оливи, замість однієї з пробок центральної лінії треба вкрутити штуцер контрольного манометра й, запустивши двигун, зіставити покази контрольного манометра та покажчика тиску оливи.

ЩТО Перевірити рівень оливи оливомірною лінійкою перед пуском двигуна та в дорозі під час тривалих

рейсів і в разі потреби долити її. Взимку, якщо автомобіль зберігається на відкритій площадці, при низьких температурах, після завершення робіт злити оливу з картера прогрітого двигуна. Перевірити, чи немає течі оливи.

ТО-1 Зовнішнім оглядом перевірити герметичність приладів системи мащення та оливопроводів і в разі потреби усунути несправності. Злити осадок з оливного фільтра, прогрівши перед цим двигун і очистивши від пилу та бруду корпус фільтра. Осадок слід злити в посудину, відкрутивши різьбову пробку так, щоб не забруднити двигун. Перевірити рівень оливи в картері двигуна й, якщо треба, долити її. Змінити за графіком оливу в картері двигуна, замінивши також фільтрувальні елемент. Видалити осадки з фільтра відцентрового очищення.

ТО-2 Зовнішнім оглядом перевірити герметичність з'єднань системи мащення двигуна та кріплення приладів і в разі потреби усунути несправності. Злити осадок з оливного фільтра. Замінити оливу в картері двигуна (за графіком); за середніх умов експлуатації автомобіля — згідно із заводською інструкцією (після пробігу 2000...3000 км). Як правило, цю операцію суміщують з одним із ТО. Водночас слід замінити фільтрувальні елементи та очистити фільтр відцентрового очищення оливи. Для повного зливання оливи

двигун слід спочатку прогріти.

Якщо під час зливання оливи виявиться, що система мащення забруднена, то слід промити її. Промивши корпус, треба встановити нові фільтрувальні

СТО Двічі на рік промити систему мащення двигуна й замінити сорт оливи залежно від пори року. Готуючись до зимової експлуатації, від'єднати оливний радіатор

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]