Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Avtomobilka_shpori.docx
Скачиваний:
908
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
178.31 Кб
Скачать

6. Призначення, загальна будова і робота системи охолодження двигуна КамАз-740.

У системі мащення двигуна КаМАЗ-740 двосекційний масляний насос установлений усередині картера. В системі є два масляні фільтри - відцентровий і повнопотоковий із змінними фільтруючими елементами.

7. Призначення, загальна будова і робота системи живлення карбюраторного двигуна.

Система живлення карбюраторного двигуна призначена для приготування пальної суміші необхідного складу і подачі її в циліндри двигуна, а також для відведення відпрацьованих газів з циліндрів в атмосферу.

До системи живлення карбюраторного двигуна належать паливний бак, паливопроводи, паливні фільтри, паливний насос, повітряний фільтр, карбюратор і впу­скний трубопровід. До системи живлення належать також ви­пускний трубопровід двигуна, глушник, пристрої керування карбюратором і покажчик рівня палива в паливному баці.

Запас палива для роботи двигуна зберігається в баку, з якого паливо подається до карбюратора за допомогою насоса по паливопроводу.

Фільтр-відстійник очищає паливо від механічних домішок і води, що випадково потрапила.

Для очи­щення атмосферного повітря, що надходить у карбюратор, ви­користовують повітряний фільтр.

Карбюратор готує пальну суміш необхідного складу для певного режиму роботи двигуна, яка по впускному трубо­проводу надходить в циліндри.

Випускний трубопровід від­водить з циліндрів відпрацьовані гази.

Глушник зменшує шуми відпрацьованих газів, які виходять в атмосферу.

8. Призначення, будова і робота масляного насоса і масляного фільтра двигуна зил-130. Особливості будови масляних фільтрів двигуна КамАз-740

Шестеренний масляний насос діє так: масло, яке надходить через вхідний канал, заповнює порожнини, обмежені боковими поверхнями кожного з двох суміжних зубів шестерень І внутрішньою поверхнею корпусу насоса. Під час обертання шестерень їхні зуби переміщують масло до вихідного каналу, спричиняючи в ньому підвищений тиск і цим забезпечуючи подачу масла в канали і трубопроводи системи мащення.

Тиск, який розвиває насос, обмежує редукційний клапан. Якщо тиск перевищує встановлені межі, сила тиску масла на клапан буде більшою від сили пружності його пружини; клапан відійде від сідла і перепустить частину масла з вихідного каналу насоса назад у його вхідний канал.

У піддон картера через маслоналивну горловину, яка закривається кришкою, заливають 8.5 л масла

Фільтр відцентровий з реактивним приводом (центрифуга). Корпус центрифуги обертається під дією реактивної сили тангенціально напрямлених струмин масла, що витікають з двох жиклерів. Коли тиск масла близько 0.3 МПа (З кгс/см2), то корпус центрифуги разом з маслом, що знаходиться в ньому, обертається з частотою5000...6000 об\хв. При цьому важкі механічні частинки бруду і осадів під дією відцентрової сили відкидаються на стінки корпусу й осідають на них, утворюючи щільний осад.

У системі мащення двигуна КаМАЗ-740 двосекційний масляний насос установлений усередині картера. В системі є два масляні фільтри - відцентровий і повнопотоковий із змінними фільтруючими елементами

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]