Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Avtomobilka_shpori.docx
Скачиваний:
908
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
178.31 Кб
Скачать

38. Призначення, будова і принцип роботи гальмової системи з гідравлічним приводом.

Для примусового гальмування автомобiля використовують гальмову систему: створюють штучний опір руху - силу тертя в гальмових механізмах.

Гальмова система автомобiля складається з гальмових механізмів i приводів до них. Гальмові механізми встановлюють

на колесах автомобілів

Гідравлічний привід, у якому приводне зусилля передається гальмовою рідиною, складається з таких деталей: головного гальмового циліндра, що створює тиск рідини в системі приводові і має резервуар, заповнений гальмовою рідиною; колісних гальмових циліндрів, що передають тиск гальмової рідини на гальмові колодки, з’єднувальних трубопроводів і шлангів; педалі і гідровакуумного підсилювача із фільтром, сполученого через запірний клапан із впускним трубопроводом двигуна

Уся система заповнюється спеціальною гальмовою рідиною, яка не роз’їдає гумові деталі системи

Колесо гальмується так: при натисканні на гальмову педаль шток переміщує поршень головного гальмівного циліндра, який створює тиск на гальмову рідину.

Рідина витискується поршнем із головного циліндра, і тиск передається через підсилювач по трубках, заповнених рідиною в колісні циліндри. Під дією рідини поршнi цилiндра розводять галь­мові колодки i притискають їх накладками до внутрішньої поверхні гальмового барабана. Сила тертя, що виникає, зупиняє колесо. Після припинення тиску на педаль гальма стяжні пружини колодок відводять їх від барабанів, а поршні колісних гальмових циліндрів зближаються. Гальмова рідина при цьому витискається по трубках у головний циліндр, поршень котрого також повертається у вихідне положення, дія гальмів припиниться i колесо вільно обертатиметься.

39. Призначення, будова і робота системи живлення пневматичного привода гальмів (компресора, регулятора тиску і запобіжника від замерзання) гальмової системи автомобіля КамАз-5320.

До системи привода входять компресор, манометр, балони для стисненого повітря, задні гальмові

камери, сполучна головка для з'єднання з гальмовою системою

причепа, роз'єднувальний кран <5, гальмовий кран, сполучні трубопроводи та передні гальмові камери.

Коли двигун працює, повітря, що надходить у компресор

стискається й спрямовується в балони, де перебуває під тиском. Тиск повітря встановлюється регулятором тиску,

який розміщується в компресорі й забезпечує його роботу вхолосту

при досягненні заданого рівня тиску

Гальмівне зусилля в пневматичному приводі створюється повітрям, тому під час гальмування водій прикладає до гальмової педалі

невелике зусилля, що керує лише подачею повітря до гальмових механізмів

Під час роботи компресора стиснене повітря надходить від нього

в регулятор тиску, який автоматично підтримує тиск у системі в потрібних межах, захищає прилади пневмопривода від забруднення й править за розвантажувальний пристрій компресора при досягненні максимального робочого тиску, сполучаючи нагнітальний трубопровід з атмосферою. Крім того, регулятор може виконувати й функцію запобіжного клапана.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]