Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Avtomobilka_shpori.docx
Скачиваний:
908
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
178.31 Кб
Скачать

40. Призначення, будова і робота контурів привода механізмів робочої гальмової системи автомобіля КамАз-5320(і,іі контури).

До першого контуру привода гальмових механізмів передніх коліс

входять: повітряний балон; нижня секція гальмового крана клапан обмеження тиску; гальмові камери передніх коліс.

До другого контуру привода гальмових механізмів коліс середнього й заднього мостів входять: повітряний балон, верхня секція гальмового крана, автоматичний регулятор гальмівних сил; гальмові камери.

41. Призначення, будова і робота контра привода механізмів стоянкової і запасної гальмових систем автомобіля КамАз-5320(ііі контур).

До третього контуру привода механізмів стоянкової й запасної

систем (комбінованої системи причепа або напівпричепа) входять:

повітряні балони 16; гальмовий кран зворотної дії 2 з ручним керуванням для стоянкового гальма; прискорювальний клапан 77; двомагістральний клапан 72; циліндри з пружинними енергоакумуляторами в гальмових камерах 77.

42. Призначення, будова і робота контура привода механізмів допоміжної гальмової системи автомобіля КамАз-5320 (іv контур).

До четвертого контуру привода приладів допоміжної гальмової системи й споживачів стисненого повітря (пневмосигнал, склоочисник) входять: циліндр заслінки випускного трубопроводу; циліндр вимикання подачі палива.

43. Призначення, будова і робота контура привода аварійної системи розгальмування гальмів стоянкової гальмової системи автомобіля КамАз-5320(V контур). Пристрій для механічного розгальмування.

П'ятий контур привода аварійного розгальмовування стоянкового гальма приєднаний і живиться від потрійного захисного клапана.

Цей контур забезпечує триразове розгальмовування стоянкового гальма при непрацюючому двигуні після застосування аварійного

гальмування, щоб можна було відбуксирувати автомобіль з місця аварії. Для механічного розгальмовування призначається кран. На випадок відмови зазначеної системи в енергоакумуляторах передбачено ручне розгальмовування за допомогою гвинтів, які діють на

пружини енергоакумуляторів.

44. Загальна будова пожежного автомобіля.

Автомобіль - самохідна машина яка приводиться до руху встановленим на ній двигуном.

Автомобіль складається з окремих деталей, вузлів, механізмів, агрегатів і систем.

Деталь - частина машини, яка складається з цілого куска матеріалу.

Вузол - з’єднання декількох деталей.

Механізм - пристрій, призначений для перетворення руху і швидкості.

Агрегат - з’єднання декількох пристроїв або механізмів в одне ціле.

Система - сукупність окремих частин, які пов’язані загальною функцією.

В кожному автомобілі виділяють три основні частини: двигуна, шасі, кузова

Двигун - це енергосилова машина, яка перетворює будь-який вид енергії в механічну роботу. На більшості сучасних автомобілів встановлені поршневі двигуни(теплові), які називають двигунами внутрішнього згорання. В них теплота, яка виділяється під час згоряння палива в циліндрах перетворюється в механічну роботу.

Шасі автомобіля представляє собою сукупність механізмів, призначених для передачі крутного моменту від двигуна до ведучих коліс, пересування автомобіля і керування ним. В шасі входять три групи механізмів: трансмісія, ходова частина і механізми керування.

Трансмісія автомобіля призначена для передачі крутного моменту від двигуна до ведучих коліс і дозволяє змінити величину і напрямок крутного моменту

Трансмісія автомобіля включає: зчеплення, коробку передач, карданну передачу, головну передачу, диференціал і напівосі.

Ходова частина автомобіля складається з рами, переднього і заднього мостів, підвіски і коліс.

Механізми керування включають рульове керування, необхідне для забезпечення руху автомобіля в заданому водієм напрямку і гальмівну систему, яка дозволяє швидко зменшити швидкість руху і зупиняти автомобіль.

Кузов призначений для розміщення в ньому вантажу і людей.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]