Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Mekhanika_2_Redaktsiya / ЗМ_модуль1.doc
Скачиваний:
131
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
18.36 Mб
Скачать

Задачі для самостійного розв’язування та домашнього завдання

  1. Першу половину часу свого руху автомобіль рухався зі швидкістю = 80 км/год, а другу половину часу – зі швидкістю= 40 км/год. Яка середня швидкість руху автомобіля?

  2. Першу половину свого шляху автомобіль рухався зі швидкістю = 80 км/год, а другу половину шляху – зі швидкістю=40 км/год. Яка середня швидкість руху автомобіля?

  3. Пароплав пливе по річці від пункту А до пункту В зі швидкістю = 10 км/год, а назад – зі швидкістю= 16 км/год. Знайти середню швидкість пароплава і швидкість u течії річки?

  4. Знайти швидкість відносно берега річки: а) човна, який йде за течією; б) човна, який йде проти течії; в) човна, який йде під кутом = 90° до течії. Швидкість течії річки u = 1 м/с, швидкість човна відносно води = 2 м/с.

  5. Літак летить відносно повітря зі швидкістю = 800 км/год. Вітер дує з заходу на схід зі швидкістюu = 15 м/с. 3 якою швидкістю літак буде рухатися відносно землі і під яким кутом a до меридіану треба держати курс щоб переміщення було: а) на південь; б) на північ; в) на захід; г) на схід?

  6. Літак летить від пункту А до пункту В, розташованого на відстані l = 300 км на схід. Знайти час польоту, якщо: а) вітру немає; б) вітер дує з півдня на північ; в) вітер дує з заходу на схід. Швидкість вітру u = 20 м/с, швидкість літака відносно повітря = 600 км/год.

  7. Човен рухається перпендикулярно до берега зі швидкістю = 7,2 км/год. Течія відносить його на відстань l = 150 м вниз по річці. Знайти швидкість и течії річки і час t, витрачений на переправу через річку.

  8. Тіло кинуте вертикально вгору, повернулося на землю через час t = 3 с. Якою була початкова швидкість тіла і на яку висотуh воно піднялося?

  9. Камінь кинули вертикально вгору на висоту h0 = 10 м. Через який час t він впаде на землю? На яку висоту h підніметься камінь, якщо початкову швидкість каменя збільшити в два рази?

  10. З аеростата який знаходиться на висоті h = 300 м, упав камінь. Через який час t камінь досягне землі, якщо: а) аеростат піднімається зі швидкістю = 5 м/с; б) аеростат опускається зі швидкістю 5 м/с; в) аеростат нерухомий.

  11. Тіло кинуте вертикально вгору з початковою швидкістю = 9,8 м/хв. Побудувати графік залежності висотиh і швидкості від часу t для інтервалу 0 ≤ t ≤ 2 с через 0,2 с.

  12. Тіло падає з висоти h = 19,6 м з початковою швидкістю = 0. Який шлях пройде тіло за першу і останню 0,1 с свого руху?

  13. Тіло падає з висоти h = 19,6 м з початковою швидкістю = 0. За який час тіло пройде перший і останній 1 м свого шляху?

Практичне заняття 1.2 Тема: Кінематика криволінійного руху Основні формули

1. Кінематичні рівняння руху тіла, кинутого горизонтально:

2. Кінематичні рівняння руху тіла, кинутого під кутом до горизонту:

3. Максимальна дальність польоту:

4. Максимальна висота підняття тіла:

5. Повне, нормальне і тангенціальне прискорення:

Соседние файлы в папке Mekhanika_2_Redaktsiya