Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Mekhanika_2_Redaktsiya / ЗМ_модуль1.doc
Скачиваний:
131
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
18.36 Mб
Скачать

Задачі для самостійного розв’язування та домашнього завдання

  1. З башти висотою h = 25 м горизонтально кинули камінь зі швидкістю = 15 м/с. Який часt камінь буде рухатися? На якій відстані l від підніжжя башти він упаде на землю? З якою швидкістю він упаде на землю? Який кутφ складе траєкторія каменя з горизонтом в точці його падіння на землю?

  2. Камінь, кинутий горизонтально, упав на землю через час t = 0,5 с на відстані l = 5 м по горизонталі від місця кидання. З якої висоти h кинули камінь? З якою швидкістю його кинули? З якою швидкістювін упаде на землю? Який кутφ складе траєкторія каменя з горизонтом в точці його падіння на землю?

  3. М’яч, який кинули горизонтально, відбивається від стіни, що знаходиться на відстані l = 5 м від місця кидання. Висота місця удару м’яча об стінку на ∆h = 1 м менше висоти h, з якої кинуто м’яч. З якою швидкістю кинуто м’яч? Під яким кутомφ м’яч підлітає до поверхні стінки?

  4. Камінь, який кинули горизонтально, через час t = 0,5 с після початку руху мав швидкість . З якою швидкістюкинуто камінь?

  5. Камінь кинули горизонтально зі швидкістю = 15 м/с. Знайти нормальнеan і тангенціальне aτ прискорення камня через час t = 1 с після початку руху.

  6. Камінь кинули горизонтально зі швидкістю = 10 м/с. Знайти радіус кривизниR траєкторії камня через час t = 3 с після початку руху.

  7. М’яч кинули зі швидкістю = 10 м/с під кутомα = 40° до горизонту. На яку висоту h підніметься м’яч? На якій відстані l від місця кидання він упаде на землю? Який час t він буде в русі?

  8. На спортивних змаганнях у Санкт-Петербурзі спортсмен штовхнув ядро на відстань l1 = 16,2 м. На яку відстань l2 полетить таке ж ядро в Ташкенті при тій же початковій швидкості і при тому ж куті нахилу її до горизонту? Прискорення вільного падіння в Санкт-Петербурзі g1 = 9,819 м/с2, в Ташкенті g2 = 9,801 м/с2.

  9. Тіло кинуто зі швидкістю під кутом до горизонту. Час польотуt = 2,2 с. На яку висоту h підніметься тіло?

  10. Камінь, який кинули зі швидкістю = 12м/с під кутомα = 45° до горизонту, упав на землю на відстані l від місця кидання. З якої висоти h треба кинути камінь в горизонтальному напрямку, щоб при тій же початковій швидкості він упав на те ж місце?

  11. Тіло кинули зі швидкістю = 14,7 м/с під кутомα = 30° до горизонту. Знайти нормальне an і тангенціальне aτ прискорення тіла через час t = 1,25 с після початку руху.

  12. Тіло кинули зі швидкістю = 10 м/с під кутомα = 45° до горизонту. Знайти радіус кривизни R траєкторії тіла через час t = 1 с після початку руху.

  13. Тіло кинули зі швидкістю під кутомα до горизонту. Знайти швидкість і кутα, якщо відомо, що висота підйому тіла h = 3м і радіус кривизни траєкторії тіла в верхній точці траєкторії R = 3 м.

  14. З башти висотою h0 = 25 м кинули камінь зі швидкістю = 15 м/с під кутомα = 30° до горизонту. Який час t камінь буде в русі? На якій відстані l від підніжжя башти він упаде на землю? З якою швидкістю він упаде на землю? Який кутφ складе траєкторія каменя з швидкістю в точці його падіння на землю?

  15. М’яч, який кинули зі швидкістю = 10 м/с під кутомα = 45° до горизонту, відбивається від стінки, яка знаходиться на відстані l = 3 м від місця кидання. Коли відбувається удар м’яча об стінку (при підйомі м’яча або при його опусканні)? На якій висоті h м’яч відіб’ється від стінки? Знайти швидкість м’яча в момент відбивання.

Соседние файлы в папке Mekhanika_2_Redaktsiya