Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
03_K_G_Gorodenska_doktor_filologichnikh_nauk.doc
Скачиваний:
664
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
1.53 Mб
Скачать

20. Договір

Договір – документ господарсько-договірної діяльності.

Це угода двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав і обов’язків.

Договір може бути укладений між окремими громадянами, громадянами і організаціями та між організаціями, підприємствами, установами.

В умовах економічної самостійності підприємств договір між установами – це один із важливих засобів міжвиробничих зв’язків.

В Україні існують договори різних видів. Цивільний кодекс передбачає такі договори: договір поставки товарів, продукції, договір купівлі-продажу майна, договір купівлі сільськогосподарської продукції, договір позики, договір наймання (оренди) житлового приміщення, договір про будівництво, договір про надання рекламних послуг, договір про навчання тощо.

Документ оформляється належним чином після попереднього обговорення і досягнення взаємної згоди з усіх пунктів.

Договір складається на спеціальних бланках або на аркушах паперу формату А4 у декількох примірниках, один з яких передається виконавцю, а інший знаходиться у замовника.

Реквізити:

  1. Назва виду документа.

  2. Заголовок.

  3. Місце укладання.

  4. Дата.

  5. Текст.

    1. Вступна частина: повні назви сторін, їх представників (посада, прізвище, ім’я, по батькові), умовні назви сторін, повноважень, на підставі яких вони діють.

    2. Предмет угоди.

    3. Кількісні та якісні показники.

    4. Порядок виконання робіт.

    5. Порядок розрахунків.

    6. Відповідальність сторін.

    7. Порядок і місце розв’язання суперечок.

    8. Форс-мажорні обставини.

    9. Термін дії договору.

  6. Відомості сторін: юридичні адреси установ або паспортні дані осіб.

  7. Підписи сторін.

  8. Печатка однієї або усіх установ, які укладають договір.

Договір

про навчання на курсах підготовки спеціалістів з персональних компютерів та компютерних мереж

м. Вінниця від “___”______2007 р.

ВАТ “Теплоенергетична компанія” в особі президента Коваля Віктора Григоровича, який виступає як Замовник на навчання з курсу “ПК і Windows”, з одного боку, та науково-навчальний комп’ютерний центр перспективних інформаційних технологій Вінницького національного технічного університету (ННКЦ ПІТ ВНТУ) в особі директора Азарова Олексія Дмитровича, який виступає в ролі навчальної організації та діє на підставі Статуту університету, з іншого боку, уклали договір про таке:

  1. ПРЕДМЕТ ДОМОВЛЕНОСТІ

НУНКЦ ПІТ ВНТУ зобов’язується навчити представника Замовника всім елементам згідно з програмою обраного курсу.

  1. ЗОБОВ’ЯЗАННЯ СТОРІН

    1. Навчальна організація зобов’язується: надати для представника Замовника весь необхідний лекційний матеріал, що відповідає офіційним програмам; для проведення практичних занять з користування комп’ютером забезпечити слухача індивідуальним навчальним місцем, обладнаним персональним комп’ютером типуPentium; по закінченні терміну занять прийняти у представника Замовника іспити з теоретичного та практичного навчання; при позитивних оцінках на іспитах видати Замовнику сертифікат встановленого зразка про проходження навчання в науково-навчальному комп’ютерному центрі перспективних інформаційних технологій; за бажанням Замовника забезпечити умови для складання іспиту на придбання сертифіката спеціаліста в учбовому центрі“Квазар-мікро” (м. Київ).

    2. Замовник зобов’язується: своєчасно вносити платню за навчання; нести відповідальність за виконання представником Замовника усіх умов навчання в навчальній організації (відвідування занять, дотримання дисципліни, дбайливе ставлення до збереження учбового майна).

  1. РОЗМІР ТА ПОРЯДОК ОПЛАТИ

    1. При виконанні зобов’язань по даному договору платня за навчання встановлюється згідно калькуляції.

3.2. Внесені за навчання гроші назад не повертаються.

  1. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

Порушення договірних зобов’язань тягне сплату винуватцем штрафу, розмір якого становить не менше 100 відсотків від розміру понесених прямих та побічних збитків.

  1. ТЕРМІН ДОГОВОРУ

Початок: 15.12.2006 Кінець: 15.01.2007

  1. ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ СТОРІН

ВАТ “Теплоенергетична компанія”: вул. Порика, 7, м. Вінниця, 286021. Р/р 26009301532 в Укрсоцбанку м. Вінниці. МФО 302010, код 23061719.

Науково-навчальний центр перспективних інформаційних технологій Вінницького національного технічного університету: Хмельницьке шосе, 95, м. Вінниця, 286021. Р/р 25303301660 у Вінницькому регіональному відділенні УСБ МФО 302010. ЗКПО 0207693.

Президент

ВАТ “Теплоенергетична компанія” Директор ННКЦ ПІТ ВНТУ

____________В. Г. Коваль ____________О. Д. Азаров

ДОГОВІР БУДІВНИЦТВА

м. Вінниця 17 жовтня 2006 р.

ПМП “Сервіс-центр “Мрія”, надалі – Замовник, в особі директора Наумчук Лариси Миколаївни, яка діє на підставі Статуту, та ТОВ фірма “Будівельник”, в особі директора Стягайла Петра Васильовича, який діє на підставі Статуту, надалі – Підрядчик, уклали договір про нижченаведене: