Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ кр по мен. / МУ кр по мен..doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
03.08.2013
Размер:
253.44 Кб
Скачать

2. Постановка завдань контрольної роботи

Контрольне завдання включає п'ять структурних елементів:

  1. теоретичне питання алгоритмічного рівня з елементами творчості;

  2. теоретичне питання репродуктивного рівня;

  3. тест;

4-5ситуаційні завдання..

Відповідь на перше питання припускає використання в стандартній ситуації знань, одержаних студентом при вивченні дисципліни. Елементи творчості повинні виявлятися при самостійній інтерпретації подій, явищ і процесів, викладених у питанні, а також при виборі способу обґрунтування відповіді.

Відповідь на друге питання потребує від студента уміння відтворювати інформацію із суті питання і, у визначеній мірі, використовувати отримані знання при оцінці стандартної ситуації.

Рівень складності тестів в основному відповідає репродуктивному рівню. Окремі тести мають алгоритмічний вид.

Рішення ситуаційних завдань потребує уміння обґрунтовувати та приймати рішення в ситуаціях, для яких характерні висока динамічність і невизначеність; поняття природи управлінської праці та процесів менеджменту; знання посадових та функціональних обов’язків менеджерів; способів досягнення цілей та підвищення ефективності роботи підприємства.

Варіанти контрольних робіт наведені в Додатку 1.

3. Вимоги і рекомендації до виконання роботи

Контрольна робота з дисципліни "Менеджмент" повинна відповідати наступним основним вимогам:

Достатній теоретичний і методологічний рівень.Повинні бути коротко охарактеризовані основні категорії, процеси і явища, що стосуються суті питання. Потім відображені й обґрунтовані особливості прояву (застосування) принципів, функцій і методів менеджменту стосовно до моделі ситуації, викладеної в конкретному завданні. Висновки й оцінки автора контрольної роботи не повинні вступати в явне протиріччя з основними концепціями менеджменту і здоровим глуздом.

Грамотність оформлення.Виклад матеріалу повинен бути коротким, ясним, виключати граматичні і стилістичні помилки. Варто використовувати тільки одну мову викладу (українську чи російську), ретельно перевіряти якість перекладу іноземних літературних джерел. Необхідно дотримуватись загальноприйнятих правил оформлення тексту і списку використаної літератури.

При виконанні роботи доцільно дотримувати наступних рекомендацій:

  • при підготовці відповідей на питання і тест ознайомитися зі змістом усього конспекту лекцій за курсом "Менеджмент". Така необхідність обумовлена тим, що компоненти менеджменту взаємозалежні, у зв'язку з чим при підготовці відповіді недалекоглядно обмежуватися рамками однієї центральної теми, безпосередньо пов'язаної з питанням,

  • при підготовці відповіді на друге питання необхідно вивчити поняття і категорії менеджменту, коротко викласти їхню сутність та обов’язково дати необхідні пояснення,

  • при обґрунтуванні відповіді на поставлене питання варто використовувати теоретичні й емпіричні підходи (абстракція, аналіз, синтез, порівняння, системні, комплексні підходи і інше),

  • при відповіді на тест необхідно поглиблено вивчити поняття і категорії менеджменту по сутності питання, виключити невірні відповіді і вибрати правильні. Необхідно дати короткий коментар.