Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
госы / ММ- ГОС / ММ. 140 вопросов..doc
Скачиваний:
125
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
715.26 Кб
Скачать

109. Внутрішньо фірмові, ринкові, середовищні чинники ціноутворення в міжнародному маркетингу.

На процес прийняття цінових рішень в ММ вплив велика кількість чинників, які можна поділити на такі групи: внутрішні, що характериз фін та маркет ситуацію на фірмі (стратегічні цілі, сегментування та позиціювання, структура витрат); товарні, сформовані дією специфічних елементів відносно тільки цього товару (стратегія життєвого циклу товару, наявність товарів-субститутів, хар-ки тов., місце в тов. номенклатурі, витрати на транспорт); ринкові, які характ можливості та загрози заруб тов. ринку (витрати на розробку ринку, особл. Спожив, урядові дії, торг бар’єри); середовищні, що визнач довгострокові рішення щодо цін (макроекономічний стан, між ринкові тов. потоки, рівень конкур, курс обміну валюти).

110=109. Ринкові чинники ціноутворення в міжнародному маркетингу.

111=109. Середовищні чинники ціноутворення в міжнародному маркетингу.

112. Послідовність маркетингових дій у міжнародному ціноутворенні.

У між нар ціноцтвор є певна послідовн марк дій. Для форм загал політики ціноутвор необхідно визнач цільовий ринок (сегмент світового ринку), проаналіз сприйняття товару, а також відповідність інших елементів маркет комплексу- товару, просування, каналів розподілу. Після формув загал. політики ціноутвор. визнач. цілі ціноутворення, дослідж. коло обмежувачів та обирається метод розрах. ціни. Це дає можливість визначити цінову стратегію, після чого відбувається встановл. ціни та реаліз. цінової стратегії.

113. Формування загальної політики ціноутворення (зпц) в міжнародному маркетингу.

Починається з визначення та всебічного вивчення цільового ринку і сприйняття торг марки фірми. Знання сегменту і його особливостей дає можливість критично проаналізувати інші елементи маркет. комплексу з погляду їх відповідності вимогам сегмента та ціновій стратегії, що розробляється. Ці дії дають можливість сформувати ЗПЦ.

Між нар політ ціноутвор слід розглядати як певний курс дій виробника, використ таких принципів завдяки яким забесп ефективні з погляду комерції підходи до прийняття фірмою цінових рішень стосовно заруб ринків. Вона повяз в інтегровану сист окремі рішення щодо: взаємозв’язку цін на товари в межах номенклатури виробн; використ сист знижок і частоти змін цін; співвідношу цін фірми з цінами конкур; методу встановлцін на нові товари, тощо.

ЗПЦ створ своєрідну методологічну основу для вибору та обгрунт цінової стратег. Розробка цін страт умовно поліл на 3 етапи: визач цілей ціноутвор, дослідж кола обмежувачів, вибір методу розрах ціни.

Після формулювання цін стратег втановл ціна. Основними етапами встановл. ціни в ММ є: вибір баз ціни, вибір баз увови поставки, врах можливості надання/отримання знижки, розрах ціни до переговорів, "вторгування ціни", визнач "красної ціни".

114. Цілі ціноутворення в міжнародній діяльності.

Стратег ціноутвор має сприяти досяг загальних цілей фірми. Сукупність цілей ціноутвор мподіл на 3 групи : фін, що грунт на прибутку (досягн макс прибутку, отрим задовільного чи визначеного прибутку, швидке отримання готівки…); збутові, що грунт на цілях інтенсифікації чи екстенсифікації збуту (зрост реалізації, максимізація частки ринку, ефективна реаліз нового товару); ситуаційні, що грнт на цілях збереження чи створ для фірми прийнятніших умов діяльності (запобігання небажаним діям уряду країни, що приймає мінімізація наслідків діяльн конкурентів, стимулювання зацікавленості учасників каналів розподілу, стабілін цін, запобіг виникненню "цін війни").

Фірма може одночасно мати кілька цілей або чітко поділяти цілі на коротко та довго строк.

Соседние файлы в папке ММ- ГОС