Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
госы / ММ- ГОС / ММ. 140 вопросов..doc
Скачиваний:
125
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
715.26 Кб
Скачать

118. Типові цінові стратегії залежно від цілей фірми на зовнішньому ринку.

Вирід цін стратег на заруб ринку значною мірою залежить від маркетцілей фірми, які у свою чергу визнач. конкурентною позицією на данному ринку, особливістю товару, фін. станом.

Стратегія "проникнення" (для виходу на новий ринок) – ціни нижчі від цін конкурентів. Особлив: нетривалий час, підвищення цін повинно обґрунтовуватися.

Стр "зняття вершків" (для презентації нового товару) – встановл Макс ціни. Особл: нетривалий час, є ризик запізнення зі знижкою ціни

Для захисту позицій використ такі стратегії: відкрита цінова війна (зниження цін); надання "прихованої знижки" (підвищення якості при збереження рівня цін); послідовний прохід по сегментах (поступове зниження цін у процесі переходу з одного сегмента на інший) особл: близька за змістом до "зняття вершків"

Страт "доступних цін" (швидка коменсація витрат) – встановл невисокої ціни в розрахунку на обсяги продажу. Особл: застос при невпевненості в ринковому успіху товару

Страт "цільвих цін" (задовільна компенсація витрат) – встановл ціни, яка забесп стабільність на 2-3 роки. Особл: використ великі верстатобудівельні фірми; в разі масового та багатосерійного виробництва.

Страт "збиткового лідера" (стимулюв комплексних купівель) – низька ціна н основний товар, а висока на супутній.

119+120. Канали розподілення(КР) в системі міжнародного комплексу маркетингу. Цілі та завдання міжнародної системи розподілення товарів.

МКР продукції як шляхи руху нац продуктів/послуг від виробників до іноземних споживачів через посередників або безпосередньо вплив на ефективність ММ діяльності. Полярними цілями М системи розподілу тов./послуг є мінімізація збутових витрат або максиміз обсягу продажу/ збільшення ринк частки. Залежно від мети, що ставить перед собою фірма в політиці управл М сист розподілу тов./послуг виконуються різноманітні завдання – проникнння на закорд ринок; оптимізм кількості збутових посередників; забезп/збереження контролю над ринком; створ/підтримка престижу торг марки; забезп стабільності збуту.

121. Учасники міжнародних каналів розподілення продукції.

Учасниками міжн каналів розп можуть бути нац виробник або продавець, нац. оптовик, експортер, імпортер, закорд агент або оптовик, закорд роздрібний торговець, закорд споживач. При цьому вони поділ на власні органи збуту і спеціалізовані збутові організ, а таож за критерієм місцезнаходж – органи збуту у країні походж, органі збуту у цільовій країні. В країні походження органи можна розділити на власні (експортний відділ) та спеціалізовані (*експортні доми *торгівельні доми *асоціації виробн та експортерів (галузеві та регіональні) *представники закорд фірм *представництва закорд фірм *експортні посередники). В цільовій країні до власних органів відносяться: преставник (агент) фірми, представництво за кордоном, збутове відділення, дочірнє підприємство, закордонне виробництво; а до спеціалізованих – імпортні доми, торг доми, асоціації виробників та експортерів (галузеві та регіон), імпортні посередники.

Соседние файлы в папке ММ- ГОС