Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори марк-г 1.doc
Скачиваний:
145
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.5 Mб
Скачать

31.Сутність та елементи навколишнього середовища маркетингу.

Навколишнє бізнес-середовище – це сукупність чинників, суб’єктів, сил та умов, які впливають на визначення предмета та об’єкта маркетингу, створення системи його засобів, формування їхньої структури, тобто це сфера, що в ній відбувається маркетингова діяльність суб’єкта господарювання.

Навколишнє бізнес-середовище підприємств складається з кількох частин. По-перше, це зовнішні умови та сили. Цю частину маркетингового бізнес-середовища ще називають зовнішнім макросередовищем. Ця частина не може бути керованою підприємством, а тому мета дослідження полягає у вивченні та врахуванні підприємством її дії з метою можливого запобігання негативним впливам чи посилення позитивних впливів на ділову активність та результативність його діяльності.

До таких зовнішніх умов і сил, які визначають маркетингову діяльність підприємства, належать: міжнародні, регулювальні, економічні, технологічні, політичні, екологічні, конкурентні та соціальні.

Друга частина навколишнього бізнес-середовища (зовнішнє мікросередовище) – це сукупність фізичних та юридичних осіб, з якими підприємство стикається в ході повсякденного господарювання.

Головним об’єктом дослідження серед суб’єктів зовнішнього бізнес-середовища є безумовно споживачі. Крім цього, у ході досліджень навколишнього бізнес-середовища вивчаються такі суб’єкти: державні органи управління, акціонери (власники), постачальники, оптова і роздрібна торгівля, засоби масової інформації, конкуренти, контактні аудиторії та банківські, страхові, науково-дослідні, охоронні, транспортні організації.

32.Сутність та класифікація маркетингової інформації.

Маркетингова інформація — це вихідний елемент маркетингових досліджень і найцінніший ринковий продукт. Цінність маркетингової інформації полягає в тому, що вона створює передумови для здобуття конкурентних переваг, допомагає знизити рівень комерційного ризику, визначити й урахувати зміни в навколишньому бізнес-середовищі. Належна інформація сприяє опрацю­ванню та координації стратегій, підтримці і обґрунтуванню відповідних рішень, підвищенню іміджу підприємства, дає можливість аналізувати його діяльність з метою підвищення її ефективності.

Розрізняють такі класифкації інформаці:

1. За призначенням: Вихідна (Для визначення проблеми та її розв’язання); Контрольна (Для оцінки ефективності розв’язання проблеми)

2. За Рівнем: Макропланова (Інформація про державну фінансову систему, політику екон рег-я цін, доходів, податків, позик тощо); Мікропланова (Інформація про величину попиту і пропонування, про показники д-ті підприємства, його конкурентів, споживачів)

3. За Власністю: Власна (Інформація зібрана підприємством і належить йому); Чужа (Власність інших підприємств чи держави)

4. За Доступністю: Відкрита; Приватна (Доступна лише для службового користування); Таємна

5. За Терміном отримання: Вторинна (Зібрана раніше для розв’язання інших проблем); Первинна (Зібрана спеціально для розв’язан¬ня конкретної проблеми).

6. За Змістом: Аналітична (Ідеї, гіпотези, поняття); Методологічна (Методи, підходи, методики); Фактична (Статистичні дані)

7. За Джерелами отримання: Внутрішня (Звіти фірми, списки покупців, постачальників, посередників); Зовнішня (Звіти підприємств і торговельних організацій, періодичні видання, дані опитувань)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]