Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
audit / ЗОШИТ Лекции АУДИТ.doc
Скачиваний:
112
Добавлен:
15.02.2015
Размер:
3.34 Mб
Скачать

2.2.3.5. Удосконалення магістральних і розподільних повітропроводів

Удосконалення конструкції повітроводів дозволяє знизити їх аеродинамічний опір. Усунення витоків в трубопроводах і різного роду з’єднаннях сприяє також підвищенню енергоефективності систем стисненого повітря в цілому.

До основних заходів по удосконаленню магістральних і розподільних трубопроводів відносяться наступні.

1. Основна можливість економії енергії при вироблені стисненого повітря – це усунення витоків стисненого повітря з трубопроводів системи і їх з’єднань, а також ліквідування витоків з ємкостей і пневматичного інструменту. Це заходи, які не потребують значних капітальних витрат і пов’язані з виконанням регулярного контролю стану трубопроводів і арматури та проведення при необхідності ремонту.

Економія від усунення витоків дуже висока. Виток повітря через отвір діаметром 1,6 мм при тиску 0,7 МПа відповідає витратам повітря 3 дм3/с або додатковим витратам енергії, які рівні 1 кВт∙годину.

Усунувши один постійний виток (365 діб, 24 години в добу) через отвір діаметром 5 мм (тиск повітря 0,8 МПа) можна зекономити

13 кВт∙365∙24 = 114000 (кВт∙годин)/рік.

Для виявлення витоків зручно користуватись ультразвуковим течошукачем. Перевірка на наявність витоків повинна проводитись щорічно (а може бути і частіше).

2. Проектування систем стисненого повітря треба проводити з врахуванням забезпечення оптимальних швидкостей стисненого повітря в магістральних і розподільних повітропроводах. При цьому швидкість повітря не повинна перевищувати 6 м/с.

Коли швидкість повітря підвищити до 9 м/с витрати енергії зростуть на 2 %. Таким чином діаметри трубопроводів повинні бути оптимальними з точки зору забезпечення мінімальних втрат енергії.

3. Крім діаметрів трубопроводів, які розводять повітря по підприємству, важливу роль в питанні економії енергії грають також різного роду місцеві опори, які виникають у перехідниках, кутових з’єднаннях тощо. Діаметри таких з’єднань також повинні бути оптимальними з точки зору досягнення мінімальних місцевих опорів для зниження втрат енергії на прокачку стисненого повітря.

4. Мережа трубопроводів повинна бути розділена на секції. При цьому необхідно передбачити можливість відключення окремих секцій за допомогою вентилів. При цьому бажано застосувати дистанційне керування електромагнітними вентилями.

Коли в даний момент часу в якійсь секції не використовується ні один споживач, то стики і фланцьові з’єднання все одно протікають. При відключенні секції зменшуються втрати із-за витоків стисненого повітря.

5. При використанні в одній і тій же системі стисненого повітря різного рівня тиску цю систему необхідно розділити на дві або більшу кількість систем.

6. При проектуванні систем стисненого повітря необхідно виключити в магістральних і розподільних повітроводах низькі місця де можливе накопичення вологи. Це приводить до пошкодження трубопроводів і зменшення або повного перекриття їх перерізу при негативних температурах навколишнього середовища.

7. Термоізоляція повітроводів дозволяє подати споживачам сти-снене повітря з підвищеною температурою. При цьому зменшуються витрати повітря і, отже, втрати електроенергії. Зменшення витрат повітря визначається фізичним процесом, який зв’язаний з його температурним розширенням.

8. В системі повинні бути встановлені центральні і магістральні масловологовіддільники для вилучення з магістральних і розподільних повітроводів масла і води, які утворюються при конденсації їх парів. Це підвищує надійність і ефективність роботи системи в цілому.