Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КП_ПКСтаМ_2012_видав2.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
248.83 Кб
Скачать

Варіант 6. Інформаційна система авіабудівного підприємства

Структурно підприємство розбите на цехи, які в свою чергу підрозділяються на ділянки. Вироби підприємства, що випускаються, - літаки (цивільні, транспортні, військові), планери, вертольоти, дельтаплани, ракети (артилерійські, авіаційні, військово-морські), інші вироби. Кожна категорія виробів має специфічні, властиві тільки їй атрибути. Наприклад, для літаків це число двигунів, для ракети - потужність заряду і т.д. По кожній категорії виробів може збиратися декілька видів виробів. Кожній категорії інженерно-технічного персоналу (інженери, технологи, техніка) і робітників (складальники, токарі, слюсарі, зварювачі і ін.) також властиві характерні тільки для цієї групи атрибути. Робітники об'єднується в бригади, якими керують бригадири. Бригадири вибираються з числа робітників, майстра, начальники ділянок і цехів призначаються з числа інженерно-технічного персоналу.

Кожен виріб збирається в своєму цеху (у цеху може збиратися декілька видів виробів) і в процесі виготовлення проходить певний цикл робіт, переміщаючись з однієї ділянки на іншій. Всі роботи по збірці конкретного виробу на певній ділянці виконує одна бригада робітників, при цьому на ділянці може працювати декілька бригад. Очолює роботу на ділянці начальник ділянки, в підпорядкуванні якого знаходиться декілька майстрів. Різні вироби можуть проходити одні і ті ж цикли робіт на одних і тих же ділянках цеху.

Зібраний виріб проходить серію випробувань у випробувальних лабораторіях (полігонах). Випробувальні лабораторії можуть обслуговувати декілька цехів, в свою чергу цехи користуються, можливо, декількома випробувальними лабораторіями. Випробування проводяться випробувачами на устаткуванні випробувальної лабораторії, при цьому при випробуванні конкретного виробу в лабораторії можуть бути задіяні різні види устаткування.

Ведеться облік руху кадрів і облік продукції, що випускається.

Види запитів в інформаційній системі:

  1. Одержати перелік видів виробів окремої категорії і в цілому, збираних вказаним цехом, підприємством.

  2. Одержати число і перелік виробів окремої категорії і в цілому, зібраних вказаним цехом, ділянкою, підприємством в цілому за певний відрізок часу.

  3. Одержати дані про кадровий склад цеху, підприємства в цілому і по вказаних категоріях інженерно-технічного персоналу і робітників.

  4. Одержати число і перелік ділянок вказаного цеху, підприємства в цілому і їх начальників.

  5. Одержати перелік робіт, які проходить вказаний виріб.

  6. Одержати склад бригад вказаної ділянки, цеху.

  7. Одержати список майстрів вказаної ділянки, цеху.

  8. Одержати перелік виробів окремої категорії і в цілому, збираних зараз вказаною ділянкою, цехом, підприємством.

  9. Одержати склад бригад, що беруть участь в збірці вказаного виробу.

  10. Одержати перелік випробувальних лабораторій, що беруть участь у випробуваннях деякого конкретного виробу.

  11. Одержати перелік виробів окремої категорії і в цілому, проходячих випробування у вказаній лабораторії за певний період.

  12. Одержати список випробувачів, що беруть участь у випробуваннях вказаного виробу, виробів окремої категорії і в цілому в деякій лабораторії за певний період.

  13. Одержати склад устаткування, що використалося при випробуванні вказаного виробу, виробів окремої категорії і в цілому в деякій лабораторії за певний період.

  14. Одержати число і перелік виробів окремої категорії і в цілому, збираних вказаним цехом, ділянкою, підприємством в цілому в даний час.