Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КП_ПКСтаМ_2012_видав2.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
248.83 Кб
Скачать

Завдання

  1. Створіть розподілену базу в двох варіантах, керуючись наступними міркуваннями: проаналізуйте SQL запити, що є у Вашому завданні, розділіть їх на дві групи, по ролях користувачів.

  2. Реалізуйте генератор даних великих об'ємів.

  3. Оцініть ефективність кожного варіанту по набору SQL запитів, що є в завданні.

Варіант 1. Інформаційна система Вузу.

Студенти, організовані в групи, вчаться на одному з факультетів, очолюваному деканатом, у функції якого входить контроль за учбовим процесом. У учбовому процесі беруть участь викладачі кафедр, що адміністративно відносяться до одного з факультетів. Викладачі підрозділяються на наступні категорії: асистенти, викладачі, старші викладачі, доценти, професори. Асистенти і викладачі можуть навчатися в аспірантурі, ст. викладачі, доценти, можуть очолювати наукові теми, професори - наукові напрями. Викладачі будь-якої з категорії свого часу могли захистити кандидатську, а доценти і професори і докторську дисертацію, при цьому викладачі можуть посідати посади доцента і професора тільки, якщо вони мають відповідно звання доцента і професора.

Учбовий процес регламентується учбовим планом, в якому указується, які учбові дисципліни на яких курсах і в яких семестрах читаються для студентів кожного року набору, з вказівкою кількості годинника на кожен вид занять по дисципліні (види занять: лекції, семінари, лабораторні роботи, консультації, курсові роботи, ІР і т.д.) і форми контролю (залік, іспит). Перед початком учбового семестру деканати роздають на кафедри учбові доручення, в яких указуються які кафедри (що не обов'язково відносяться до даного факультету), які дисципліни і для яких груп повинні вести в черговому семестрі. Керуючись ними, на кафедрах здійснюється розподіл навантаження, при цьому по одній дисципліні в одній групі різні види занять можуть вести один або декілька різних викладачів кафедри (з урахуванням категорії викладачів, наприклад, асистент не може читати лекції, а професор ніколи не проводитиме лабораторні роботи). Викладач може вести заняття з одній або декількох дисциплін для студентів як свого, так і інших факультетів. Відомості про проведені іспити і заліки збираються деканатом.

Після закінчення навчання студент виконує дипломну роботу, керівником якої є викладач з кафедри, що відноситься до того ж факультету, де навчається студент, при цьому викладач може керувати декількома студентами.

Види запитів в інформаційній системі:

  1. Одержати перелік і загальне число студентів вказаних груп або вказаного курсу (курсів) факультету повністю, по статевій ознаці, року народження, зросту, ознаці наявності дітей, по ознаці отримання і розміру стипендії.

  2. Одержати список і загальне число викладачів вказаних кафедр або вказаного факультету повністю, або вказаних категорій (асистенти, доценти, професори і т.д.) по статевій ознаці, року народження, зросту, ознаці наявності і кількості дітей, розміру заробітної платні, що є аспірантами, захистили кандидатські, докторські дисертації у вказаний період.

  3. Одержати перелік і загальне число тим кандидатських і докторських дисертацій, що захистили співробітниками вказаної кафедри або вказаного факультету.

  4. Одержати перелік кафедр, провідних заняття у вказаній групі або на вказаному курсі вказаного факультету у вказаному семестрі, або за вказаний період.

  5. Одержати список і загальне число викладачів, що проводили (провідних) заняття по вказаній дисципліні у вказаній групі або на вказаному курсі вказаного факультету.

  6. Одержати перелік і загальне число викладачів занять, що проводили (провідних) лекційні, семінарські і інші види, у вказаній групі або на вказаному курсі вказаного факультету у вказаному семестрі, або за вказаний період.

  7. Одержати список і загальне число студентів вказаних груп, що здали залік або екзамен з вказаної дисципліни з вказаною оцінкою.

  8. Одержати список і загальне число студентів вказаних груп або вказаного курсу вказаного факультету, що здали вказану сесію на відмінно, без трійок, без двійок.

  9. Одержати перелік викладачів, що приймають (приймаючих) іспити у вказаних групах, по вказаних дисциплінах, у вказаному семестрі.

  10. Одержати список студентів вказаних груп, або яким заданий викладач поставив деяку оцінку за екзамен з певних дисциплін, у вказаних семестрах, за деякий період.

  11. Одержати список студентів і тим дипломних робіт, виконуваних ними на вказаній кафедрі або у вказаного викладача.

  12. Одержати список керівників дипломних робіт з вказаної кафедри, або факультету повністю і роздільно по деяких категоріях викладачів.

  13. Одержати навантаження викладачів (назва дисципліни, кількість годинника), її об'єм по окремих видах занять і загальне навантаження у вказаному семестрі для конкретного викладача або для викладачів вказаної кафедри.