Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КП_ПКСтаМ_2012_видав2.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
248.83 Кб
Скачать

Варіант 17. Інформаційна система туристичного клубу

Туристи, що приходять в туристичний клуб, можуть не тільки ходити в планові походи, але і займатися в різних секціях протягом всього року. Для цього вони записуються в групи, що відносяться до певних секцій.

Туристів можна умовно розділити на любителів, спортсменів і тренерів. Кожна з перерахованих категорій може мати свій набір характеристик-атрибутів. Секції клубу очолюються керівниками, у функції яких входить контроль за роботою секції. У роботі секції беруть участь тренери, що адміністративно відносяться до однієї з секцій. Керівник секції призначає кожній групі тренера. Тренер може тренувати декілька груп, причому що необов'язково належать його секції. Спортсмени і тренери можуть брати участь в різних змаганнях.

Щороку складається розклад роботи секцій. У ньому указується, які проводитимуться тренування і в яких секціях: їх кількість, місце, час і т.д. Відповідно до цього керівники секцій здійснюють розподіл навантаження для тренерів (з урахуванням їх спеціальності). Відомості про проведені тренування і відвідувану тренувань збираються керівниками.

Протягом року клуб організовує різні походи. Кожен похід має свій маршрут, на який відводиться певна кількість днів. По маршруту і кількості днів визначається категорія складності даного походу. Похід очолює інструктор, яким може бути який-небудь тренер або спортсмен. Він набирає групу в кількості 5-15 чоловік для свого походу, виходячи з типу походу (піший, кінний, водний, гірський) і фізичних даних туристів (по їх заняттях в секціях: водники, спелеології, альпіністи і інші, з урахуванням специфіки занять - не уміючого плавати ніколи не візьмуть на сплав, а в піший похід невеликої категорії складнощі можуть узяти будь-якого туриста). Інструктор може водити в походи даної категорії складності, якщо він сам її раніше вже пройшов.

Походи можуть бути плановими і неплановими. Для кожного планового походу існує точний план в якому указується маршрут, розклад привалів і стоянок на кожен день. Під час планового походу ведеться щоденник. Непланові походи мають тільки маршрут і повний час його проходження. Неплановий похід може бути переведений в категорію планових. Кожному туристу привласнюється категорія максимально складного з пройдених ним планових походів.

Види запитів в інформаційній системі:

  1. Одержати список і загальне число туристів, що займаються в клубі, у вказаній секції, групі, по статевій ознаці, року народження, зросту.

  2. Одержати список і загальне число тренерів вказаної секції, по всіх секціях, по статевій ознаці, по віку, за розміром заробітної платні, спеціалізації.

  3. Одержати перелік і загальне число змагань, в яких брали участь спортсмени з вказаної секції, по всіх секціях.

  4. Одержати список тренерів, що проводили тренування у вказаній групі, за вказаний період часу.

  5. Одержати список і загальне число туристів з деякої секції, групи, які ходили в задану кількість походів, ходили у вказаний похід, ходили в похід в позначений час, ходили по певному маршруту, були в деякій крапці, мають відповідну категорію.

  6. Одержати перелік керівників секцій повністю, за розміром заробітної платні, по року народження, зросту, року надходження на роботу.

  7. Одержати навантаження тренерів (вид занять, кількість годинника), її об'єм по певних видах занять і загальне навантаження за вказаний період часу для даного тренера або вказаної секції.

  8. Одержати перелік і загальне число маршрутів, по яких ходили туристи з вказаної секції, в позначений період часу, по яких водив свої групи даний інструктор, по яких пройшло вказану кількість груп.

  9. Одержати перелік і загальне число маршрутів, які проходять через деяку крапку, мають довжину більше вказаної, можуть задовольняти заданій категорії складності.

  10. Одержати перелік і загальне число туристів з вказаної секції, групи, які можуть ходити у вказані типи походів.

  11. Одержати перелік і загальне число інструкторів, інструкторів-спортсменів, інструкторів-тренерів, які мають певну категорію, які ходили у вказану кількість походів, ходили в певний похід, ходили по деякому маршруту, були у вказаній крапці

  12. Одержати список туристів з вказаної секції, групи, які ходили в походи з своїм тренером як інструктор.

  13. Одержати список туристів з деякої секції, групи, які ходили по всіх маршрутах, по вказаних маршрутах.