Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КП_ПКСтаМ_2012_видав2.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
248.83 Кб
Скачать

Варіант 23. Інформаційна система фотоцентру

Фотоцентр має головний офіс і мережу філіалів і кіосків прийому замовлень, розташованих за певними адресами. Філіали і кіоски розрізняються кількість робочих місць. У кіосках здійснюється тільки прийом замовлень, тому кожен кіоск прикріплений до певного філіалу, в якому ці замовлення виконуються. У філіалах є необхідне устаткування для прояву плівок і друку фотографій. Філіали і кіоски приймають замовлення на прояв плівок, друк фотографій і прояв, і друк разом. У замовленні на друк указується кількість фотографій з кожного кадру, загальна кількість фотографій, формат, тип паперу і терміновість виконання замовлення. При замовленні великої кількості фотографій надаються знижки. Термінові замовлення приймаються тільки у філіалах, і вони мають ціну в два рази більше, ніж звичне замовлення. При придбанні дисконтної карти клієнт одержує значні знижки на друк фотографій. Плівка, придбана в тому ж філіалі, куди вона принесена на прояв, виявляється безкоштовно.

Клієнтів можна розділити на професіоналів і любителів. Професіоналам, що приносять замовлення в один і той же філіал, можуть бути запропоновані персональні знижки. Фотомагазини і кіоски пропонують до продажу різні фототовари: фотоплівки, фотоапарати, альбоми і інше фотоприладдя. Фотомагазини також пропонують додаткові види послуг: фотографії на документи, реставрація фотографій, прокат фотоапаратів, художнє фото, надання послуг професійного фотографа.

Відомості про виконані замовлення і продаж різних фототоварів збираються і обробляються, і на основі цієї інформації робиться загальне замовлення на поставку витратних матеріалів (фотопапір, фотоплівка, хімічні реактиви), фототоварів і устаткування. Одержані товари і матеріали розподіляються відповідно до запитів по кіосках і магазинах. У фотоцентру може бути декілька постачальників, які спеціалізуються на різних поставках, або на поставках фототоварів різних фірм.

Види запитів в інформаційній системі:

  1. Одержати перелік і загальне число пунктів прийому замовлень на фотороботи по філіалах, по кіосках прийому замовлень, в цілому по фотоцентру.

  2. Одержати перелік і загальне число замовлень на фотороботи по філіалах, кіосках прийому замовлень, в цілому по фотоцентру, що поступили протягом деякого періоду часу.

  3. Одержати перелік і загальне число замовлень (окремо простих і термінових) на окремі види фоторобіт по вказаному філіалу, кіоску прийому замовлень, що поступили протягом деякого періоду часу.

  4. Одержати суму виручки із замовлень (окремо простих і термінових) на окремі види фоторобіт по вказаному філіалу, кіоску прийому замовлень, що поступили протягом деякого періоду часу.

  5. Одержати кількість віддрукованих фотографій в рамках простих і термінових замовлень по вказаному філіалу, кіоску прийому замовлень, фотоцентру в цілому за деякий період часу.

  6. Одержати кількість проявлених фотоплівок в рамках простих і термінових замовлень по вказаному філіалу, кіоску прийому замовлень, фотоцентру в цілому за деякий період часу.

  7. Одержати перелік постачальників в цілому по фотоцентру, постачальників окремих видів фототоварів, що зробили поставки в деякий період, поставки певного об'єму.

  8. Одержати список клієнтів в цілому по фотоцентру, клієнтів вказаного філіалу, що мають знижки, зробили замовлення певного об'єму.

  9. Одержати суму виручки від реалізації фототоварів в цілому по фотоцентру, по вказаному філіалу, проданих протягом деякого періоду часу.

  10. Одержати перелік фототоварів і фірм, їх виробляючих, які мають найбільший попит в цілому по фотоцентру, у вказаному філіалі.

  11. Одержати перелік реалізованих фототоварів і об'єми їх реалізації в цілому по фотоцентру, по вказаному філіалу, проданих протягом деякого періоду часу.

  12. Одержати перелік робочих місць фотоцентру в цілому і вказаного профілю.