Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КП_ПКСтаМ_2012_видав2.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
248.83 Кб
Скачать

Варіант 18. Інформаційна система міської телефонної мережі

ГТС є розгалуженою мережею локальних АТС. АТС підрозділяються на міські, відомчі і учрежденчеськіє і, можливо, володіють характерним тільки для цієї групи набором атрибутів. У кожної АТС є свої абоненти. У абонента може стояти телефон одного з трьох типів: основний, паралельний або спарений. За кожним абонентом (у нього є прізвище, ім'я, по батькові, підлога, вік і т.д.) закріплений свій номер телефону, причому у декількох абонентів може бути один і той же номер (при паралельному або спареному телефоні). Кожному номеру телефону відповідає адреса (індекс, район, вулиця, будинок, квартира), причому паралельні або спарені телефони обов'язково повинні знаходитися в одному будинку.

Всі телефони міської АТС мають вихід на межгород, але для конкретного абонента він може бути або відкритий, або закритий з якої-небудь причини (відключений за бажанням абонента, за несплату і т.п.). Відомчі і учрежденчеськіє АТС мають свою внутрішню замкнуту мережу телефонів. Відомості про міжміські переговори збираються і аналізуються на ГТС.

Абоненти зобов'язані платити абонентну платню. Платня повинна вноситися кожного місяця до 20-го числа. При несплаті після письмового повідомлення протягом двох діб відключається абонент. При заборгованості за міжміські розмови і неоплаті після письмового повідомлення виробляється відключення тільки можливості виходу на межгород. Включення того і (або) іншого виробляється при оплаті вартості включення, абонентної платні і пені.

Абонентів будь-якої АТС можна підрозділити на простих і пільгових. До категорії пільговиків відносяться пенсіонери, інваліди і т.д. Пільговики платять тільки 50% абонентної платні. Відповідно до всього цього (тип телефону, пільговик чи ні, чи є вихід на межгород) розраховується розмір абонентної платні.

На установку телефону існують черги: пільгова і звична. При підході черговості розглядається технічна можливість установки (наявність кабелю і вільного каналу, наявність вільних телефонних номерів).

У місті також існують суспільні телефони і таксофони, розташовані за певними адресами.

Види запитів в інформаційній системі:

  1. Одержати перелік і загальне число абонентів вказаної АТС повністю, тільки пільговиків, по віковій ознаці, по групі прізвищ.

  2. Одержати перелік і загальне число вільних телефонних номерів на вказаній АТС, по всій ГТС, по ознаці можливості установки телефону в даному районі.

  3. Одержати перелік і загальне число боржників на вказаній АТС, по всій ГТС, по даному району, абонентів, які мають заборгованість вже більше тижня (місяця), по ознаці заборгованості за межгород і (або) по абонентній платні, за розміром довга.

  4. Визначити АТС (будь-якого або конкретного типу), на якій найбільше (маленьке) число боржників, найбільша сума заборгованості.

  5. Одержати перелік і загальне число суспільних телефонів і таксофонів у всьому місті, що належать вказаній АТС, по ознаці знаходження в даному районі.

  6. Знайти процентне співвідношення звичних і пільгових абонентів на вказаній АТС, по всій ГТС, по даному району, по типах АТС.

  7. Одержати перелік і загальне число абонентів вказаної АТС, по всій ГТС, по даному району, по типах АТС мають паралельні телефони, тільки пільговиків мають паралельні телефони.

  8. Визначити, чи є за даною адресою телефон, загальна кількість телефонів і (або) кількість телефонів з виходом на межгород, з відкритим виходом на межгород в даному будинку, на конкретній вулиці.

  9. Визначити місто, з яким відбувається більша кількість міжміських переговорів.

  10. Одержати повну інформацію про абонентів із заданим телефонним номером.

  11. Одержати перелік спарених телефонів, для яких є технічна можливість замінити їх на звичні (виділити додатковий номер).

  12. Одержати перелік і загальне число внутрішніх на певній відомчій або учрежденчеськой АТС, з яких за деякий період часу було вироблено менш певного числа зовнішніх дзвінків.

  13. Одержати перелік і загальне число боржників на вказаній АТС, по всій ГТС, по даному району, яким слід послати письмове повідомлення, відключити телефон і(або) вихід на межгород.