Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КП_ПКСтаМ_2012_видав2.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
248.83 Кб
Скачать

24. Інформаційна система залізничної пасажирської станції

Працівників залізничної станції можна підрозділити на водіїв рухомого складу, диспетчерів, ремонтників рухомого складу, шляхів, касирів, працівників служби підготовки складів, довідкової служби і інших, які адміністративно відносяться кожен до свого відділу. Кожна з перерахованих категорій працівників має унікальні атрибути-характеристики, визначувані професійною спрямованістю. У відділах існує розбиття працівників на бригади. Відділи очолюються начальниками, які є адміністрацією залізничної станції. У функції адміністрації входить планування маршрутів, складання розкладів, формування кадрового складу залізничної станції. За кожним локомотивом закріплюється локомотивна бригада. За декількома локомотивами закріплюється бригада техніків-ремонтників, що виконує рейсовий і плановий техогляд (по певному графіку), ремонт, технічне обслуговування. Водії локомотивів зобов'язані проходити щороку медогляд, що не пройшли медогляд необхідно перевести на іншу роботу. Локомотив повинен своєчасно оглядатися техникамі-ремонтікамі і при необхідності ремонтуватися. Підготовка до рейса включає технічну частину (рейсовий техогляд, дрібний ремонт) і обслуговуючу частину (прибирання вагонів, запас продуктів харчування і т.п.).

У розкладі указується тип потягу (швидкий, пасажирський . . .), номер потягу, дні і час відправлення і прибуття, маршрут (початковий і кінцевий пункти призначення, основні вузлові станції), вартість квитка. Квитки на потяг можна придбати наперед або забронювати в залізничних касах. До відправлення потягу, якщо є необхідність, квиток можна повернути. Відправлення потягів може бути затримане через спізнення потягів, погодних умов, технічних неполадок.

Залізничні маршрути можна розділити на наступні категорії: внутрішні, міжнародні, туристичні, спеціальні маршрути. Пасажири можуть здавати свої речі в багажне відділення.

Види запитів в інформаційній системі:

  1. Одержати перелік і загальне число всіх працівників залізничної станції, начальників відділів, працівників вказаного відділу, за стажем роботи на станції, статевій ознаці, віку, ознаці наявності і кількості дітей, розміру заробітної платні.

  2. Одержати перелік і загальне число працівників в бригаді, по всіх відділах, у вказаному відділі, обслуговуючих деякий локомотив, по віку, сумарній (середньої) зарплаті в бригаді.

  3. Одержати перелік і загальне число водіїв локомотивів, що пройшли медогляд або не пройшли медогляд у вказаний рік, по статевій ознаці, віку, розміру заробітної платні.

  4. Одержати перелік і загальне число локомотивів, що приписаних до залізничної станції, знаходяться на ній в указаний час, за часом прибуття на станції, по кількості досконалих маршрутів.

  5. Одержати перелік і загальне число локомотивів, що пройшли плановий техогляд за певний період часу, відправлених до ремонту в позначений час, ремонтованих вказане число раз, по кількості досконалих рейсів до ремонту, по віку локомотива.

  6. Одержати перелік і загальне число потягів на вказаному маршруті, по тривалості маршруту, за ціною квитка і по всіх цих критеріях відразу.

  7. Одержати перелік і загальне число відмінених рейсів повністю, у вказаному напрямі, по вказаному маршруту.

  8. Одержати перелік і загальне число затриманих рейсів повністю, з вказаної причини, по вказаному маршруту, і кількість зданих квитків за час затримки.

  9. Одержати перелік і середню кількість проданих квитків за вказаний інтервал часу на певні маршрути, по тривалості маршруту, за ціною квитка.

  10. Одержати перелік і загальне число маршрутів вказаної категорії, наступних в певному напрямі.

  11. Одержати перелік і загальне число пасажирів на вказаному рейсі, що виїхали у вказаний день, виїхали за межу у вказаний день, по ознаці здачі речей в багажне відділення, по статевій ознаці, по віку.

  12. Одержати перелік і загальне число невикуплених квитків на вказаному рейс, день, деякий маршрут.

  13. 1Получить загальних чисел зданих квитків на вказаний рейс, день, маршрут.