Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КП_ПКСтаМ_2012_видав2.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
248.83 Кб
Скачать

Варіант 14. Інформаційна система представництва туристичної фірми в зарубіжній країні

Туристична фірма в Росії формує групу туристів і дані на кожного туриста (ФІО, паспортні дані, підлога, вік, діти, в якому готелі хочуть жити) відправляють в представництво. Представництво на основі цих даних заповнює на кожного пакет документів для отримання візи, у відділі еміграції одержує візи, готує списки розселення по різних готелях і бронює номери в цих готелях.

Представництво займається прийомом туристів в аеропорту, вирішує проблеми, пов'язані з візами і митницею, розселяє групу по готелях. Представництво пропонує розклад екскурсій і виробляє запис на певні екскурсії. Складається список: хто, на які екскурсії їде і передається в агентство організації екскурсій.

Туристична група ділиться на туристів, які їдуть відпочити (вони більше цікавляться екскурсіями і не цікавляться складом), на туристів, які їдуть за вантажем (вони цікавляться складом і не цікавитимуться екскурсіями) і їх дітей. Діти не можуть одержати візу, самі переселитися, і нікуди ходити без супроводу батьків. Кожна категорія туристів має специфічні характеристики.

У функціональні обов'язки представництва входить також:

  • Зберігання і відправка вантажу туристів. На складі заводиться на кожного туриста вагова відомість, проводиться маркіровка, зважування, упаковка вантажу. Для відправки вантажу складається відомість на кожного туриста, в ній указується: кількість місць, вага, вартість упаковки, страховки, підсумкова сума.

  • Надання повного фінансового звіту в головну фірму. Всі статті витрати і доходу - готель, перевезення, екскурсії, непередбачені витрати, розрахунки в аеропорту (завантаження літака, розвантаження, зліт-посадка, диспетчерські послуги, зберігання вантажу) переносяться у фінансовий звіт.

Види запитів в інформаційній системі:

  1. Сформувати список туристів для митниці в цілому і по вказаній категорії.

  2. Сформувати списки на розселення по вказаних готелях в цілому і вказаної категорії.

  3. Одержати кількість туристів, що побували в країні за певний період в цілому і по певній категорії.

  4. Одержати відомості про конкретного туриста: скільки разів був в країні, дати прильоту/відльоту, в яких готелях зупинявся, які екскурсії і в яких агентствах замовляв, який вантаж здавав.

  5. Одержати список готелів, в яких виробляється розселення туристів, з вказівкою кількості займаних номерів і проживаючих в них людина за певний період.

  6. Одержати загальну кількість туристів, що замовили екскурсії за певний період.

  7. Вибрати найпопулярніші екскурсії і найякісніші екскурсійні агентства.

  8. Одержати дані про завантаження вказаного рейса літака на певну дату: кількість місць, вага вантажу, об'ємна вага.

  9. Одержати статистику про вантажообіг складу: кількість місць і вага вантажу, зданого за певний період, кількість літаків, що вивозили цей вантаж, скільки з них вантажних, а скільки вантажопасажирських.

  10. Одержати повний фінансовий звіт по вказаній групі в цілому і для певної категорії туристів.

  11. Одержати дані про витрати і доходи за певний період: обслуговування літака, готель, екскурсії, візи, витрати представництва і т.п.

  12. Одержати статистику по видах вантажу, що відправляється, і питому частку кожного вигляду в загальному вантажопотоці.

  13. Обчислити рентабельність представництва (співвідношення доходів і витрат).

  14. Визначити процентне відношення відпочиваючих туристів до туристів shop-турів в цілому і за вказаний період (наприклад, залежно від пори року).

  15. Одержати відомості про туристів вказаного рейса: список групи, готелі, вантаж, бирки, маркіровка.