Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КП_ПКСтаМ_2012_видав2.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
248.83 Кб
Скачать

Варіант 7. Інформаційна система військового округу

Військові частини округу розквартировані по різних місцях дислокації, причому в одному місці можуть розташовуватися декілька частин. Кожна військова частина складається з рот, роти з взводів, взводи з відділень, в свою чергу військові частини об'єднуються в дивізії, корпусу або бригади, а ті в армії. Військовий округ представлений офіцерським складом (генерали, полковники, підполковники, майори, капітани, лейтенанти) і рядовим і сержантським складом (старшини, сержанти, прапорщики, єфрейтори, рядові). Кожна з перерахованих категорій військовослужбовців може мати характеристики, властиві тільки цій категорії: для генералів це може бути дата закінчення академії, дата привласнення генеральського звання і т.д. Кожний з підрозділів має командира, причому військовослужбовці офіцерського складу можуть командувати будь-яким з вищеперелічених підрозділів, а військовослужбовці рядового і сержантського складу тільки взводом і відділенням. Всі військовослужбовці мають одну або декілька військових спеціальностей.

Кожній військовій частині додана бойова і транспортна техніка: БМП, тягачі, автотранспорт і ін. і озброєння: карабіни, автоматична зброя, артилерія, ракетне озброєння і т.д. Кожна з перерахованих категорій бойової техніки і озброєння також має специфічні, властиві тільки їй атрибути і по кожній категорії може бути декілька видів техніки і озброєння. Інфраструктура військової частини представлена набором споруд (споруда ©1, споруда ©2 ...), деякі з яких призначені для дислокації підрозділів частини.

Види запитів в інформаційній системі:

  1. Одержати перелік всіх частин військового округу, вказаної армії, дивізії, корпуси і їх командирів.

  2. Одержати дані по офіцерському складу в цілому і по офіцерському складу вказаного звання всіх частин військового округу, окремої армії, дивізії, корпусу, військової частини.

  3. Одержати дані по рядовому і сержантському складу в цілому і з урахуванням вказаного звання всіх частин військового округу, окремої армії, дивізії, корпусу, військової частини.

  4. Одержати ланцюжок підлеглості від до верху низу для вказаного військовослужбовця.

  5. Одержати перелік місць дислокації всіх частин військового округу, окремої армії, дивізії, корпусу, військової частини.

  6. Одержати дані про наявність бойовій техніці в цілому і з урахуванням вказаної категорії або вигляду у всіх частинах військового округу, в окремій армії, дивізії, корпусі, військовій частині.

  7. Одержати перелік споруд вказаної військової частини, перелік споруд, де дислоковане більше одного підрозділу, де недислоковано жодного підрозділу.

  8. Одержати перелік військових частин, в яких число одиниць вказаного виду бойової техніки більше 5 (немає вказаної бойової техніки).

  9. Одержати дані про наявність озброєння в цілому і з урахуванням вказаної категорії або вигляду у всіх частинах військового округу, в окремій армії, дивізії, корпусі, військовій частині.

  10. Одержати перелік військових спеціальностей, по яких в окрузі, в окремій армії, дивізії, корпусі, військової частини більше п'яти фахівців (немає фахівців).

  11. Одержати перелік військовослужбовців вказаної спеціальності в окрузі, в окремій армії, дивізії, корпусі, військовій частині, у вказаному підрозділі деякої військової частини.

  12. Одержати перелік військових частин, в яких число одиниць вказаного виду озброєння більше 10 (немає вказаного озброєння).

  13. Одержати дані про армію, дивізію, корпус, в які входить більш всього (менше всього) військових частин.