Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мінімальні обороти холостого ходу.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
990.4 Кб
Скачать

Токсичні речовини при роботі двигунів

талреп, крюки и стропы текстильные, траверсы, скобы, стальной канат и вертлюги .

Дослідами, проведеними в РФ і за кордоном, встановлено, що особливо сильно збільшується виділення токсичних речовин у відпрацьованих, газах у наступних випадках:

а) при роботі двигуна на несталих режимах;

б) при роботі карбюраторних двигунів з збагаченої

горючою сумішшю (при коефіцієнті надлишку повітря 0,85-0,95).

Обслуговування системи живлення двотактних дизелів

При щоденному обслуговуванні автомобілів слід злити відстій з фільтрів грубої і тонкої очистки палива, перевірити прослухати роботу двигуна, перевірити роботу контрольних приладів і системи управління.

При першому технічному обслуговуванні необхідно злити стій з паливного бака, розібрати фільтри тонкого і грубого очищення палива, промити та перевірити стан їх фільтруючих елементів, промити повітряні фільтри і заправити їх пелом; перевірити дію пускового пристрою. Якщо зміна мастила (за графіком) збігається з першим технічним обслуговуванням, то при цьому слід промити фільтр грубого очищення Аслана і замінити елемент фільтра тонкої очистки масла, а також промити картер двигуна дизельним паливом або рідким маслом.

Технічне обслуговування двигуна

Технічний стан автомобільного двигуна визначають шляхом зовнішнього огляду, прослуховуючи при роботі або про ¬ верке контрольно-вимірювальними приладами та апаратурою. При зовнішньому огляді звертають увагу на комплектність двигуна, перевіряють, чи немає течі в системі змащення, живлення й охолодження. При необхідності проводиться підтяжка зовнішніх кріплень. Особливу увагу звертають на кріплення двигуна до рами і головки циліндрів до блоку, кріплення впускного і випускного трубопроводів, масляного картера, картера маховика і зчеплення, компресора, водяного насоса-і вентилятора, паливних і масляних фільтрів, елементів системи живлення і електрообладнання. Двигун перевіряють у такій послідовності: криво-шіпношатунний і розподільний механізми, система запалювання, живлення, охолоджування і мастила.

Герметичність паливної системи

Герметичність паливної системи перевіряють за допомогою спеціального бачка з мірною трубкою, манометра і повітряного насоса. Бачок приладу заповнюють дизельним паливом і приєднують до перевіряється паливопроводу, а потім за допомогою насоса створюють тиск 3-5 кг/см2 (другий кінець паливопроводу закривають пробкою). Негерметічность з'єднання паливопроводу виявляють по підтікання палива.

Повторне використання води

Одним з найважливіших шляхів зниження собівартості мийки аітомобілей є скорочення витрат води або повторне використання її після очищення.

Питання повторного використання води має велике практичне значення ще й тому, що при механізованому митті автомобілів витрачається води майже в 2 рази більше, ніж при ручному шланговому митті. Тому собівартість механізованого миття автомобіля висока і мало чим відрізняється від собівартості ручного миття Для повторного використання води споруджуються спеціальні пристрої, що складаються з грязевідстійник, бензомаслоуловлювач і резервуарів для відстою води. Бензоловітель з'єднується з грязевідстійник двома переливними трубами. Надходження води з бензомаслоуловлювач в резервуари для відстою здійснюється також двома переливними трубами, приймальня частина яких знаходиться нижче, ніж приймальний патрубок першого резервуару. Внаслідок цього в бензомаслоуловлювач встановлюється певний рівень води, на поверхні якого збирається масло і бензин, які в міру накопичення переливаються в лоток 5 і стікають до спеціального маслосборнік 6. Верхні шари води (у кількості 25-30 мг / л) поступово очищаються від великих механічних домішок, а середні і дрібні частинки тривалий час перебувають у зваженому стані. Тому відстояну воду можна використовувати тільки для обмивання нижній частині вантажного автомобіля.