Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мінімальні обороти холостого ходу.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
990.4 Кб
Скачать

Пом'якшення за допомогою глауконітових фільтрів

Пом'якшення води за допомогою глауконітових фільтрів (метод натрій-катионитового обміну). Сутність процесу полягає в тому, що містяться у воді іони кальцію, магнію та інші, при проходженні через шар глауконіту, взаємодіють з які у ньому іонами натрію і виходять в результаті реакції обміну солі не утворюють накипу. (далее…)Обслуговування розподільника струму.

Догляд за розподільником струму полягає в регулярному очищенні його від масла і бруду, перевірці зазору між пластинкою ротора і контактами кришки і зачистці контактів.

Кришку розподільника очищають чистою тканиною, злегка змоченою в бензині. Якщо в кришці розподільника є тріщини, її заміняють нової або зашпаровують тріщини клеєм БФ-2. Зазор між пластинкою і всіма контактами кришки ротора повинен бути однаковий і складати 0,3-0,6 мм. При обгоранні контактів кришки або ротора їх зачищають бруском або скляним папером. (далее…)

Обслуговування котушки запалювання

Котушка запалювання повинна бути щільно з'єднана проводами з вимикачем запалювання, переривником, розподільником і вмикачем стартера і забезпечувати безперебійне освіта струму високої напруги на всіх режимах роботи двигуна. Справність котушки запалювання оцінюють по довжині іскри. При перевірці котушки на трьохелектродній розряднику (швидкість обертання валика переривника 1400-1500 об / хв) довжина іскри повинна бути не менше 4 мм.

Способи боротьби з накипом

Найбільш раціональні способи боротьби з накипом – застосування м'якої води – (пом'якшення), протинакипних присадок, магнітної обробки води та ін Видалення накипу із системи охолодження з допомогою хімічних реагентів повинне застосовуватися як крайній захід. Незначні відкладення накипу промивають водою під тиском 2 – 3 кГ/см2. Напрямок руху води при промиванні повинне бути протилежно циркуляції її при роботі двигуна. Цю промивку найкраще проводити спеціальним пістолетом, в якому струмінь води ежектує стисненим повітрям. При промиванні системи охолодження виймають термостат і водорозподільчі трубу і очищають їх.

Вибір оптимального кута запалювання

Для вибору оптимального кута установки запалювання необхідно прогріти двигун до нормальної експлуатаційної температури (температура води в системі охолодження повинна бути не нижче +70 ° С), а потім на рівній ділянці дороги встановити швидкість руху навантаженого автомобіля на прямій передачі, що дорівнює 20-25 км / ч (для легкових автомобілів 30 – 35 км / год). Потім різким натисканням на педаль акселератора форсують двигун за оборотами; при цьому повинні бути чутні переривчасті детонаційні стуки, які поступово зникають. Відсутність стукотів вказує на пізню установку запалення; тривалі стуки свідчать про ранню установці запалювання. Аналогічно уточнюється установка запалювання при переході з одного сорту бензину на інший, а також при зміні регулювання карбюратора. (далее…)

Обслуговування системи охолодження

Автомобільний двигун розвиває максимальну потужність, витрачає найменшу кількість палива і працює з мінімальним зношуванням при температурі охолоджуючої рідини 80-90 ° С (для дизельних двигунів 85-95 ° С). При експлуатації автомобілів ця температура повинна постійно підтримуватися незалежно від температури навколишнього повітря.