Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мінімальні обороти холостого ходу.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
990.4 Кб
Скачать

Пропускна здатність жиклерів

Відповідно до ГОСТ 2095-43 пропускна здатність жиклерів визначається кількістю кубічних сантиметрів води, що протікає через жиклер протягом однієї хвилини при напорі водяного стовпа, що дорівнює 1000 * 2 мм, і температурі води 20 ± 1 ° С. Вода повинна протікати через жиклер в тому ж напрямку, що і бензин при роботі карбюратора.

То генератора автомобіля

При технічному обслуговуванні автомобіля проводиться очищення, перевірка стану і кріплення генератора на двигуні. Необхідно звертати увагу на надійність кріплення проводів, що з'єднують генератор з реле-регулярором, акумуляторною батареєю і «масою». Перевіряють стан колектора і щіток генератора, проводять очищення колектора, притирання щіток до колектора, мастило підшипників генератора.

Обслуговування поплавковою камери

У карбюраторі перевіряють герметичність запірного клапана поплавковою камери, рівень палива, пропускну здатність жиклерів і розпилювачів, а також виконують інші контрольні та регулювальні роботи, обумовлені конструкцією карбюратора.

Висота і стабільність рівня палива в камері поплавця дуже впливають на якість роботи карбюратора, особливо при малому числі оборотів колінчастого валу двигуна. Тому перед регулюванням рівня палива необхідно переконатися у справності роботи поплавця (він повинен бути герметичним і мати строго певний вага), а також у тому, що запірний клапан поплавковою камери щільно прилягає до свого сідла. Зазвичай герметичність запірного клапана про-вірячи на найпростіших пневматичних пристроях. При розрідженні під клапаном до 1000 мм вод. ст. швидкість падіння води в контрольній трубці не повинна перевищувати 10 мм за 30 сек. Клапан, що не відповідає технічним умовам, притирают до сідла; якщо притирання не дає потрібного результату, то клапан і його сідло замінюють новими.

То реле-регулятора

Реле-регулятор можна перевірити безпосередньо на автомобілі, маючи точний вольтметр і амперметр. Для перевірки роботи реле зворотного струму необхідно дати двигуну попрацювати 15-20 хв, а потім включити-вольтметр за схемою (негативний дріт вольтметра з'єднують з клемою Я реле-регулятора, а позитивний – з «масою»). При збільшенні числа обертів колінчастого вала двигуна визначають струм включення контактів реле, а при зниженні оборотів – величину струму розмикання контактів. Напруга і величина струму повинні відповідати технічним даним.

Обслуговування системи живлення карбюраторних двигунів

Технічний стан і регулювання приладів системи харчування мають вплив на потужність і економічність роботи двигуна. При технічному обслуговуванні автомобіля перевіряють герметичність паливного бака, паливопроводів, фільтроотстойніка, паливного насоса і карбюратора і надійність їх кріплення.

Основними несправностями системи харчування можуть бути: забруднення елементів системи живлення, текти палива, недостатня подача або повне припинення подачі палива до карбюратора, освіта бідній або багатою горючої суміші та ін.

Стан генератора можна перевірити безпосередньо на автомобілі універсальним приладом НИИАТ моделі Е-5 (рис. 80). Цей прилад дозволяє перевірити:

1) генератор постійного струму (потужністю до 500 Вт) в режимі двигуна – при номінальному навантаженні і на холостому

РДУ;

2) реле-регулятор і відрегулювати його;