Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мінімальні обороти холостого ходу.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
990.4 Кб
Скачать

Випробування котушки запалювання

Для випробування котушки запалювання на безперебійність іскроутворення необхідно центральний провід котушки приєднати до трьохелектродної разрядчіку. Потім протягом 20-30 хв повідомляють переривника-розподільника малі обороти для прогріву котушки. Справна котушка повинна давати протягом 30 сек безперебійне ціноутворення електродами розрядника 7 мм я швидкості обертання валика переривника-розподільника 1500-1900 об / хв.

Затягування гайок двигуна

Зазвичай величина моменту затягування гайок (болтів) кріплення головки блоку двигуна і інших відповідальних з'єднань вказується в заводських інструкціях. Необхідну величину затягування отримують динамометричній ручкою з моментом затягування від 0,5 до 14 кг-м з точністю до 0,5 кг-м. Для дизельних двигунів застосовується динамометрична рукоятка з моментом затягування 28-30 кГ-м. Динамометричній рукояткою необхідно також користуватися при затягуванні гайок кріплення впускних і випускних трубопроводів, гайок шатунних болтів і шпильок корінних підшипників, гайок болтів, маховика, шпильок, гідромуфти до колінчастого валу, – болтів, навискного диска зчеплення до маховика або провідному диску та інших деталей.

Обслуговування контактно-транзисторної системи

На деяких автомобільних і стаціонарних карбюраторних двигунах застосовується контактно-транзисторна схема запалювання.

Особливість цієї схеми запалювання в тому, що в ланцюг низької напруги послідовно з котушкою запалювання включається транзисторний комутатор, що складається з германієвого напівпровідникового елемента, спеціального трансформатора і блоку захисту транзистора. Наявність транзисторного комутатора значно знижує, струм, що проходить через контакти переривника, і струм самоіндукції. У результаті цього контакти переривника практично не підгорають, що сприяє різкому збільшенню їх терміну служби, підвищенню стабільності іскроутворення і кращому займанню горючої суміші. При технічному обслуговуванні системи запалювання через одне ТО-2 промивають контакти бензином і при необхідності регулюють зазор у контактах переривника в межах 0,35-0,45 мм.

Обслуговування кшм і грм двигуна

Найбільш часто зустрічаються несправності кривошипно-шатунного механізму такі:

1) відкладення нагару в камерах згорання;

2) знос поршневих кілець і циліндрів;

3) руйнування прокладки голівки блоку, впускного і випу-скного трубопроводів;

4) знос (рідше руйнування) вкладишів шатунних і корінних підшипників;

Обслуговування дизельних авто

В даний час знаходять широке застосування вантажні автомобілі з чотиритактними дизельними двигунами. Ці двигуни – більш надійні і економічні в порівнянні з двотактними, які застосовувалися раніше.

Специфічні особливості робочих процесів дизельних двигунів, конструкції і технології виробництва зумовлюють і ряд особливостей їх технічного обслуговування. Внутрішнє сумішоутворення в дизельних двигунах, на яке відводяться тисячні частки секунди, і застосування прецизійних деталей в паливному насосі і форсунках пред'являють підвищені вимоги до фізико-хімічними константам дизельного палива і особливо чистоті його від механічних домішок, а також до якості регулювання форсунок.