Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тези лек планування.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
272.38 Кб
Скачать

Планування факультативних послуг

План заняття:

  1. Особливості планування неосновних послуг

  2. Визначення планових обсягів доходів від факультативних послуг для вузла зв’язку

  3. Планування доходів від неосновних послуг на рівні відділень зв'язку

1. Особливості планування неосновних послуг

Факультативні послуги підприємства зв’язку надають споживачам з метою отримання додаткових доходів. Умовою надання факультативних послуг є наявність можливостей у закладів поштового зв’язку їх надавати. До цих можливостей відносяться:

- наявність відповідних приміщень (зокрема комор, складів тощо), засобів транспорту;

- наявність касових апаратів, відповідного інвентарю та іншого обладнання;

- наявність у персоналу відповідної кваліфікації та досвіду роботи щодо надання факультативних послуг;

- наявність відповідних дозволів, ліцензій на право надання цих послуг.

Головною відмінністю, з точки зору планування, факультативних послуг від основних є те, що надання основних послуг практично повністю монополізовано поштовою системою, а на ринку факультативних послуг існує сильна конкуренція. Попит на основні послуги підприємствами пошти в даний час задовольняється практично повністю і подальше зростання доходів від надання цих послуг реально може відбуватися лише при збільшенні загального попиту споживачів на ці послуги (зокрема при зростанні рівня життя, зниженні цін на поштові послуги, появі нових послуг тощо). Можливості росту доходів від надання факультативних послуг для підприємств поштового зв’язку обмежені лише конкуренцією із іншими підприємствами, що надають аналогічні послуги. Тобто при плануванні доходів від надання факультативних послуг необхідно враховувати заходи щодо подолання конкуренції. Це може відбуватися головним чином через цінову політику (утримання низьких цін для залучення клієнтури) або через поліпшення якості надання цих послуг.

Також слід відзначити, що виходячи з наявності конкуренції, умови надання факультативних послуг в сільській та міській місцевостях суттєво різняться. В селі значно менше конкуренція, що сприяє підвищенню доходів від цих послуг для поштової системи. Проте, з іншого боку, купівельна здатність населення в сільській місцевості суттєво менша, ніж в містах. У всякому випадку при плануванні доходів від надання факультативних послуг необхідно застосовувати диференційований підхід в сільських та міських відділеннях зв’язку.

При плануванні доходів слід враховувати, що по вказаному признаку більше тяжіють до міських відділень зв’язку ті відділення, які розташовані:

  • в селищах міського типу,

  • поблизу залізничних станцій,

  • безпосередньо біля околиці міста,

  • поблизу військових частин, промислових підприємств та інших місць зосередження великої чисельності населення, яке не зайняте в сільському господарстві.

Планування обсягів доходів від надання неосновних послуг проводиться по кожній послузі окремо. У виняткових випадках можна проводити планування по групі однорідних послуг.

2. Визначення планових обсягів доходів від факультативних послуг для вузла зв’язку

Одним з методів планування доходів від надання факультативних послуг є використання паралельних рядів, тобто одночасного порівняння групи показників по декількох аналогічних підприємствах. З цих підприємств одне – це об’єкт планування, тобто наше підприємство.

Сутність цього метода планування полягає в наступному.

1. Збирається вихідний матеріал по об’єкту планування та по іншим аналогічним об'єктам. При цьому слід враховувати співставність вихідних матеріалів, тобто всі вони повинні бути сформовані по єдиній методиці і за один період часу. При виборі об’єктів для порівняння доцільно провести попередній аналіз щодо їх тотожності. Наприклад, якщо в нашому вузлі зв’язку переважає міське населення, то й об’єкти порівняння (інші вузли) повинні бути з переважно міським населенням. Крім того для порівняння вибираються підприємства одного профілю (зокрема вузли зв’язку).

2. Будується аналітична таблиця наступного вигляду:

Потенційно можливий рівень надання нетрадиційних послуг вузлом зв’язку

Назва послуг

Факт. обсяг по вузлу зв’язку, що є об’єктом планування, тис. грн.

Кращий вузол зв’язку області (регіону) по наданню відповідної послуги

Обсяг послуги на душу населення в кращому вузлі зв’язку, грн.

Потенційно можливий обсяг надання послуги по вузлу зв’язку, що є об’єктом планування, тис. грн.

1

2

3

4

5

Разом

У графі 1 вказуються види факультативних послуг, по яких існує достовірна співставна інформація. Звичайно цю інформацію надає обласна дирекція поштового зв’язку у щоквартальних та щорічних зведеннях основних показників діяльності.

У графі 2 вказується фактичний обсяг доходів від надання відповідної послуги по вузлу зв’язку, що є об’єктом планування (фактичні дані ).

У графі 3 вказується кращий вузол зв’язку області (регіону) по наданню відповідної послуги. Кращим вважається той вузол, який по наданню відповідної послуги на душу населення займає перше місце в області чи регіоні. При цьому в якості об’єкта порівняння доцільно використовувати лише вузли, які працюють у співставних з нашим вузлом умовах. Тобто, наприклад, недоцільно брати за еталон Лівобережний поштамт м. Києва при плануванні доходів у Рокитнянському вузлі зв’язку Київської області. Якщо наш вузол є кращим в області по даному показнику (доход від надання відповідної послуги на душу населення), то у графах 3, 4, 5 проставляються його значення.

Графа 4 утворюється шляхом відношення фактичного обсягу надання послуги в кращому вузлі зв’язку до чисельності населення, яке проживає в зоні обслуговування цього вузла. Результат отримаємо та вносимо до таблиці в гривнях з округленням до другого знаку після коми.

Потенційно можливий обсяг надання послуги по вузлу зв’язку, що є об’єктом планування (графа 5) отримуємо шляхом множення фактичного обсягу надання послуги в кращому вузлі зв’язку в розрахунку на душу населення (графа 4) на чисельність населення у нашому вузлі.

У строчці “Всього” (остання в таблиці) по графі 5 визначаємо суму по всім строкам. Ця сума і буде потенційно можливим рівнем надання всіх факультативних послуг в об’єкті планування.

3. Проводяться необхідні розрахунки щодо можливостей нашого вузла надати визначений обсяг факультативних послуг. Для цього перш за все доцільно вивчити досвід кращих підприємств, можливо з виїздом на місце. Тобто послати у відрядження відповідних працівників вузла зв’язку в ці підприємства для ретельного вивчення причин більш успішного (порівняно з нами) розвитку тієї чи іншої сфери надання факультативних послуг. Крім того необхідно вивчити можливості мережі зв’язку вузла надати визначений обсяг послуг.

Підсумком цього етапу планування доходів від надання неосновних послуг повинно стати отримання середнього по вузлу показника напруженості плану по кожній послузі. Ці показники визначаються як відношення бажаного (планового) рівня доходів по кожній послузі до фактичного рівня в передплановий період в цілому по вузлу. При цьому доцільно скласти аналітичну таблицю наступного вигляду:

Розрахунок середнього по вузлу показника напруженості плану по кожній послузі

Назва послуг

Факт. обсяг по вузлу зв’язку, що є об’єктом планування, тис. грн.

Потенційно можливий обсяг надання послуги по вузлу зв’язку, що є об’єктом планування, тис. грн.

Плановий обсяг надання послуги по вузлу зв’язку, що є об’єктом планування, тис. грн.

Напруже-ність плану по відповідній послузі (коеф.)

1

2

3

4

5

19910

25000

25000

1,26

Графи 1, 2 таблиці 2 практично співпадають з відповідними графами таблиці 1, графа 3 (табл. 2) відповідає графі 5 таблиці 1.

Графа 4 таблиці 2 може відрізнятися від графи 3 таблиці 2 з урахуванням особливостей вузла зв’язку, що є об’єктом планування та реальних можливостей досягти потенційно можливий рівень отримання доходів. У деяких випадках план по вузлу може бути більшим, ніж досягнутий рівень в кращому вузлі. Це, зокрема, стосується випадків, коли наш вузол вже є лідером по наданню певної послуги в регіоні, при доведенні плану надання послуги з вищого органа управління (обласної дирекції), введенні спеціальних потужностей для надання певної послуги, проведення рекламних заходів чи спеціальних маркетингових досліджень. У всякому разі розмір планового показника в цілому по вузлу зв’язку повинен бути обгрунтований.