Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Статистика Метод вказівки до ККР2.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
443.39 Кб
Скачать

15

Державний університет інформаційно - комунікаційних технологій Кафедра економіки

методичні вказівки до виконання

курсової роботи

з дисципліни статистика”

для підготовки бакалаврів за напрямом

0502 «Менеджмент »

Київ-2011

I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи

Одним з важливих етапів підготовки фахівців зі спеціальності “Менеджмент організацій” є виконання згідно з навчальним планом курсової роботи з дисципліни “ Сатистика”.

Курсова робота (КР) виконується з метою закріплення студентами теоретичних знань і набуття практичних навичок застосування статистичних методів обробки даних, що характеризують соціально-економічні явища і процеси.

При виконанні КР студенти мають продемонструвати вміння самостійно:

  • пов”язувати питання теорії і практики;

  • розраховувати і аналізувати узагальнюючі статистичні показники;

  • робити осмислення результатів проведених досліджень;

  • оцінювати економічний потенціал і динаміку розвитку суспільно-економічних явищ і процесів, що досліджувались.

Курсова робота складається з двох частин: першої – теоретичної (І) та другої - розрахункової (ІІ). Теоретична частина КР виконується у вигляді реферату за однією з тем, наведених в “Переліку тем І частини курсової роботи” Тема обирається згідно порядкового номера прізвища студента в журналі групи.

Розрахункова частина КР виконується на основі статистичних показників, що характеризують процеси інвестування з України в економіку інших країн, а також процеси інвестування в українську економіку (дані наведені в таблицях додатку 1).

Виконання ІІ частини передбачає визначення: відносних та абсолютних статистичних показників, мір центральної тендеції, показників динаміки, показників виконання плану і планового завдання, прогнозних показників. Результати розрахунків оформлюються у вигляді таблиці,макет якої наведений в додатку 2.

При виконанні другої частини КР необхідно представити результати проведених розрахунків у вигляді графіків, полігонів частот, гістограм або діаграм.

Підсумком розрахункової частини є висновки, в яких коментується стан досліджуваного явища чи процесу, а також визначаються тенденції його розвитку.

Основні етапи виконання кр:

  1. Складання детального плану роботи

  2. Вивчення навчально-методичної літератури

  3. Добір і опрацювання додаткової літератури

  4. Добір і обробка емпіричних даних

  5. Оформлення роботи, в якій обов”язково передбачається:

    1. титульний лист (з визначенням назви навчального закладу, дисципліни, теми КР, прізвища студента, навчальної групи, року виконання КР;

    2. план роботи;

    3. зазначення теми І частини роботи з подальшим її розкриттям;

    4. зазначення назви явища чи процесу, що аналізується в ІІ частині роботи; представленням відповідних розрахунків, графіків і висновків), з графічним представленням результатів обробки статистичних даних

    5. висновки стосовно виконаних розрахунків ;

    6. список використаної навчально-методичної та додаткової літератури;

    7. особистий підпис студента і дата завершення роботи.

Робота повинна виконуватись на аркушах формату А4, з написами на одному боці, на державній мові. Обсяг КР не повинен перевищувати 40 аркушів формату А4. Робота може виконуватись різними способами: рукописним, машинним, машинописним.Текст роботи не повинен дублювати інші літературні джерела, при необхідності допускаються цитати з відповідними посиланнями на першоджерела. КР повинна подаватись до перевірки викладачу у визначений термін.У разі невиконання методичних вказівок щодо складу, обсягу та оформлення, КР повертається студенту для повторного опрацювання.

Студенти, що своєчасно повністю у відповідності до методичних вказівок виконали КР допускаються до її захисту. В результаті захисту КР оцінюється диференційовано. Під час захисту необхідно продемонструвати володіння теоретичними питаннями висвітленими в курсовій роботі, зробити висновки стосовно проведеного статистичного дослідження, бути готовим відповісти на питання пов”язані з теоретичною і розрахунковою частиною КР.