Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Технол.прак..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
176.64 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ

Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій

РОБОЧА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА

з дисципліни

«Технологічна практика»

Київ-2011

I. ПРЕДМЕТ, МЕТА ТА ЗАВДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ

    1. Предметом навчальної дисципліни є:

Закріплення теоретичних знань з дисциплін кафедри ТС на базі об’єктів підприємства

ВАТ « Укртелеком ».

    1. Метою навчальної дисципліни є:

Ознайомлення з технологічними процесами підприємства, набуття практичного досвіду в обслуговуванні функціональних вузлів підприємства, методам безпеки праці,

пожежної безпеки та охорони зовнішнього середовища.

Завданням навчальної дисципліни є:

      1. Вивчення нормативних документів з охорони праці, пожежної безпеки, охорони зовнішнього середовища, та дотримування їх в роботі.

      2. Ознайомлення з організаційною формою підприємства та місцем його в ієрархії структури галузі.

      3. Ознайомлення з елементною базою, застосованою для створення функціональних вузлів обладнання. та вміння дати оціночну характеристику її з погляду енергозбереження.

      4. Ознайомлення з системою забезпечення гарантованим живленням вузлів підприємства зв’язку та механізмом переключення на гарантоване джерело, у випадках зникнення основного енергозабезпечення, та з механізмом утворення вторинних джерел живлення. Уміння давати порівняльну характеристику сучасним типам апаратури живлення з урахуваням енергозбереження.

      5. Ознайомлення з середовищами передавання інформації ( кабель, скловолокно, ефір), їх можливостями, ємностями та технічними характеристиками.

      6. Ознайомлення з системою захисту введення кабельних ліній, технічною сигналізацією (оптичною, акустичною) , апаратурою контролю, вимірювальною технікою, пристроями керування, системою службового зв’язку, та взаємодією з центром технічної експлуатації.

      7. Ознайомлення з апаратурою часового розподілу каналів, її технічними характеристиками та можливостями, реалізацією часового перетворення з допомогою індивідуального та групового перетворення та утворення трактів : ОЦТ, СПЦТ, ПЦТ,а також вторинного перетворення, та утворення більш високих ступенів цифрової ієрархії трактів ВЦТ, і т.д. , ознайомлення з швидкостями передавання кожного тракту та вимогами до генераторного обладнання.

      8. Ознайомлення з технологіями: мультиплексування сигналів; первинного мультиплексування; асинхронного мультиплексування (структура циклу); групоутворення синхронного (системи групоутворення); плезіохронного методів передавання сигналів; сполучення систем мультиплексування з частотним і часовим розподілом каналів (трансмультиплексори); сполучення систем часового розподілу каналів; передавання чарунок АТМ трактами синхронної та асинхронної цифрових ієрархій.

      9. Ознайомлення з типами мережевої сигналізації, якою апаратура послуговується для реалізації своїх функцій; джерелом синхроімпульсів, схемами розподілу синхроімпульсів та відновленням тактової частоти для здійснення синхронізації в синхронних системах передавання.

      10. Ознайомлення з методом комп’ютерної діагностики, створення та застосування тестових програм, для пошуку несправностей.

      11. Ознайомлення з технічною документацією.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]