Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести Яловенко 03.09.12.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
1.26 Mб
Скачать

3. Прокурор, який підтримував державне обвинувачення в суді першої інстанції.

4. Начальник відділу прокуратури відповідної області.

Правильна відповідь №3 – стаття 425 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ, стаття 37 Закону України „Про прокуратуру” із змінами, внесеними Законом України від 13.04.2012р.

Касаційну скаргу мають право подати: 1) засуджений, його законний представник чи захисник - у частині, що стосується інтересів засудженого; 2) виправданий, його законний представник чи захисник - у частині мотивів і підстав виправдання; 3) підозрюваний, обвинувачений, його законний представник чи захисник; 4) законний представник, захисник неповнолітнього чи сам неповнолітній, щодо якого вирішувалося питання про застосування примусових заходів виховного характеру, - в частині, що стосується інтересів неповнолітнього; 5) законний представник чи захисник особи, щодо якої вирішувалося питання про застосування примусових заходів медичного характеру; 6) прокурор;7) потерпілий або його законний представник чи представник - у частині, що стосується інтересів потерпілого, але в межах вимог, заявлених ними в суді першої інстанції; 8) цивільний позивач, його представник або законний представник - у частині, що стосується вирішення цивільного позову; 9) цивільний відповідач або його представник - у частині, що стосується вирішення цивільного позову.

Стаття 37 Закону України «Про прокуратуру». Право внесення апеляційної, касаційної скарги на судові рішення в кримінальному провадженні надається службовим особам органів прокуратури, які брали участь у судовому розгляді як прокурори, а також прокурору вищого рівня - Генеральному прокурору України, прокурорам Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва, Севастополя і прирівняним до них прокурорам, їх заступникам.

Питання 331

Касаційна скарга у кримінальному провадженні подається у строк до:

1. 15 днів.

2. 1 місяця.

3. 3 місяців.

4. 6 місяців.

Правильна відповідь №3 – частина 2 статті 426 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Касаційна скарга на судові рішення може бути подана протягом трьох місяців з дня проголошення судового рішення судом апеляційної інстанції, а засудженим, який тримається під вартою, - в той самий строк з дня вручення йому копії судового рішення.

Питання 332

Якщо з касаційної скарги у кримінальному провадженні не вбачається підстав для її задоволення суд:

1. Повертає скаргу.

2. Відмовляє у відкритті провадження.

3. Залишає без розгляду.

4. Відкриває касаційне провадження.

Правильна відповідь №2 – пункт 2 частини 2 статті 428 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відмову у відкритті касаційного провадження, якщо: 1) касаційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в касаційному порядку; 2) з касаційної скарги, наданих до неї судових рішень та інших документів вбачається, що підстав для задоволення скарги немає.

Питання 333

Копія ухвали про відкриття касаційного провадження надсилається: