Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести Яловенко 03.09.12.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
1.26 Mб
Скачать

1. Слідчого.

2. Прокурора.

3. Слідчого судді.

4. Керівника органу досудового розслідування.

Правильна відповідь № 1 – стаття 41 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Оперативні підрозділи органів внутрішніх справ, органів безпеки, органів, що здійснюють контроль за додержанням податкового законодавства, органів Державної пенітенціарної служби України, органів Державної прикордонної служби України, органів Державної митної служби України здійснюють слідчі (розшукові) дії та негласні слідчі (розшукові) дії в кримінальному провадженні за письмовим дорученням слідчого, прокурора.

Під час виконання доручень слідчого, прокурора співробітник оперативного підрозділу користується повноваженнями слідчого. Співробітники оперативних підрозділів не мають права здійснювати процесуальні дії у кримінальному провадженні за власною ініціативою або звертатися з клопотаннями до слідчого судді чи прокурора.

Доручення слідчого, прокурора щодо проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій є обов’язковими для виконання оперативним підрозділом.

Питання 18

Який правовий статус прокурора при здійсненні своїх повноважень у кримінальному провадженні?

1. Є самостійним у своїй процесуальній діяльності.

2. Зобов’язаний погоджувати свою процесуальну позицію з вищестоящим прокурором.

3. Повинен дотримуватись думки слідчого судді, суду при прийнятті процесуального рішення.

4. Повинен погоджувати процесуальне рішення з стороною захисту.

Правильна відповідь № 1 – стаття 36 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Прокурор, здійснюючи свої повноваження відповідно до вимог цього Кодексу, є самостійним у своїй процесуальній діяльності, втручання в яку осіб, що не мають на те законних повноважень, забороняється. Органи державної влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації, службові та інші фізичні особи зобов’язані виконувати законні вимоги та процесуальні рішення прокурора.

Питання 19

Прокурор, здійснюючи нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням, уповноважений приймати процесуальне рішення:

1. По кожній слідчій дії.

2. У випадках, передбачених кпк України.

3. Тільки при отриманні згоди слідчого судді.

4. Спільно з керівником органу досудового розслідування.

Правильна відповідь № 2 – пункт 9 частини 2 статті 36 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Прокурор, здійснюючи нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням, уповноважений приймати процесуальні рішення у випадках, передбачених цим Кодексом, у тому числі щодо закриття кримінального провадження та продовження строків досудового розслідування за наявності підстав, передбачених цим Кодексом.

Питання 20

Прокурор, здійснюючи нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням, уповноважений доручати проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій відповідним оперативним підрозділам:

1 За погодженням з керівником даного підрозділу.

2 За погодженням з слідчим суддею.