Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести Яловенко 03.09.12.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
1.26 Mб
Скачать

2. До раніше не судимої особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк понад п’ять років.

3. До раніше не судимої особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк понад три роки.

Правильна відповідь № 2 – пункт 4 частини 2 статті 183 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою не може бути застосований, окрім як до раніше не судимої особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк понад п’ять років.

Питання 153

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою може бути застосований:

1. До раніше судимої особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк понад три роки.

2. До раніше судимої особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк понад два роки.

3. До раніше судимої особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк понад один рік.

Правильна відповідь № 1 – пункт 5 частини 2 статті 183 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою не може бути застосований, окрім як:до раніше судимої особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк понад три роки.

Питання 154

Клопотання про застосування або зміну запобіжного заходу розглядається слідчим суддею, судом невідкладно, але не пізніше такого часу з моменту фактичного затримання підозрюваного, обвинуваченого або з моменту надходження до суду клопотання, якщо підозрюваний, обвинувачений перебуває на свободі, чи з моменту подання підозрюваним, обвинуваченим, його захисником до суду відповідного клопотання:

1. Не пізніше сімдесяти двох годин.

2. Не пізніше шестидесяти чотирьох годин.

3. Не пізніше сорока восьми годин.

Правильна відповідь № 1 – стаття 186 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Клопотання про застосування або зміну запобіжного заходу розглядається слідчим суддею, судом невідкладно, але не пізніше сімдесяти двох годин з моменту фактичного затримання підозрюваного, обвинуваченого або з моменту надходження до суду клопотання, якщо підозрюваний, обвинувачений перебуває на свободі, чи з моменту подання підозрюваним, обвинуваченим, його захисником до суду відповідного клопотання.

Питання 155

Затримана на підставі ухвали слідчого судді, суду особа протягом такого часу з моменту затримання повинна бути звільнена або доставлена до слідчого судді, суду, який постановив ухвалу про дозвіл на затримання з метою приводу:

1. Не пізніше двадцяти чотирьох годин.

2. Не пізніше сорока восьми годин.