Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести Яловенко 03.09.12.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
1.26 Mб
Скачать

4. Право допуску до проведення висотних робіт.

Правильна відповідь № 4 – частина 1 статті 148 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

У разі наявності достатніх підстав вважати, що для припинення кримінального правопорушення чи запобігання вчиненню іншого, припинення або запобігання протиправній поведінці підозрюваного щодо перешкоджання кримінальному провадженню, забезпечення відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, необхідно тимчасово обмежити підозрюваного у користуванні спеціальним правом, слідчий, прокурор, інша уповноважена службова особа мають право тимчасово вилучити документи, які посвідчують користування спеціальним правом, у законно затриманої ними особи в порядку, передбаченому статтею 208 цього Кодексу.

Тимчасово вилученими можуть бути документи, які посвідчують користування таким спеціальним правом: 1) право керування транспортним засобом або судном; 2) право полювання; 3) право на здійснення підприємницької діяльності.

Питання 111

Тимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом може бути здійснене на підставі рішення слідчого судді під час досудового розслідування на строк не більше:

1. Двох місяців.

2. Трьох місяців.

3. Одного місяця.

4. Чотирьох місяців.

Правильна відповідь № 1 – частина 2 статті 148 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Тимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом може бути здійснене на підставі рішення слідчого судді під час досудового розслідування на строк не більше двох місяців.

Питання 112

Під час досудового розслідування клопотання слідчого, прокурора про здійснення приводу розглядається слідчим суддею:

1. Не пізніше трьох днів із дня його надходження до суду.

2. Не пізніше двох днів із дня його надходження до суду.

3. Не пізніше чотирьох днів із дня його надходження до суду.

4. У день його надходження до суду.

Правильна відповідь № 4 – частина 1 статті 142 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Під час досудового розслідування клопотання слідчого, прокурора про здійснення приводу розглядається слідчим суддею у день його надходження до суду. У разі необхідності слідчий суддя може заслухати доводи особи, яка подала клопотання.

Глава 16. Тимчасове вилучення майна

Питання 113

Тимчасовим вилученням майна є:

1. Фактичне позбавлення підозрюваного, обвинуваченого та інших учасників кримінального провадження можливості володіти, користуватися і розпоряджатися певним його майном до вирішення питання про арешт майна або його повернення.

2. Фактичне позбавлення підозрюваного можливості володіти, користуватися і розпоряджатися певним його майном до вирішення питання про арешт майна або його повернення.

3. Позбавлення підозрюваного, обвинуваченого можливості володіти та користуватися певним його майном до постановлення рішення у справі.

4. Такий захід забезпечення кримінального провадження не передбачений Кримінальним процесуальним кодексом України.

Правильна відповідь № 2 – частина 1 статті 167 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Тимчасовим вилученням майна є фактичне позбавлення підозрюваного можливості володіти, користуватися та розпоряджатися певним його майном до вирішення питання про арешт майна або його повернення.

Питання 114

Майно у вигляді речей, документів, грошей, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони використанні як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та /або зберегли на собі його сліди: