Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести Яловенко 03.09.12.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
1.26 Mб
Скачать

4. Покласти обов’язки нагляду на іншого прокурора.

Правильна відповідь № 4 - частини 3 статті 37 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Якщо прокурор, який у відповідному кримінальному провадженні здійснює повноваження прокурора, не може їх здійснювати через задоволення заяви про його відвід, тяжку хворобу, звільнення з органу прокуратури або з іншої поважної причини, що унеможливлює його участь у кримінальному провадженні, повноваження прокурора покладаються на іншого прокурора керівником відповідного органу прокуратури. У виняткових випадках повноваження прокурора можуть бути покладені керівником органу прокуратури на іншого прокурора цього органу прокуратури через неефективне здійснення прокурором нагляду за дотриманням законів під час проведення досудового розслідування.

Питання 25

Чи уповноважений прокурор, здійснюючи нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням відсторонювати слідчого від проведення досудового розслідування?

1. Має право у разі грубого порушення слідчим закону.

2. Має право за погодженням з слідчим суддею.

3. Не має право, може тільки ініціювати це питання перед керівником органу досудового розслідування.

4. Має право за погодженням з керівником органу досудового розслідування.

Правильна відповідь № 3 – пункт 8 частини 2 статті 36 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Прокурор, здійснюючи нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням, уповноважений ініціювати перед керівником органу досудового розслідування питання про відсторонення слідчого від проведення досудового розслідування та призначення іншого слідчого за наявності підстав, передбачених цим Кодексом, для його відводу, або у випадку неефективного досудового розслідування

Питання 26

Чи уповноважений прокурор затвердити обвинувальний акт?

1. Уповноважений при здійсненні нагляду за досудовим розслідуванням.

2. Не уповноважений.

3. Уповноважений тільки керівник органу прокуратури або його заступник.

4. Уповноважений за погодженням з слідчим суддею.

Правильна відповідь № 1 – пункт 13 частини 2 статті 36 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Прокурор, здійснюючи нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням, уповноважений затверджувати чи відмовляти у затвердженні обвинувального акта, клопотань про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, вносити зміни до складеного слідчим обвинувального акта чи зазначених клопотань, самостійно складати обвинувальний акт чи зазначені клопотання.

Питання 27

Чи уповноважений прокурор в кримінальному провадженні пред’явити позов в інтересах громадян.

1. Не уповноважений.

2. Уповноважений за згодою фізичної особи.

3. Уповноважений за згодою сторони захисту.

4. Уповноважений, якщо громадянин через фізичний стан чи матеріальне становище, недосягнення повноліття, похилий вік, недієздатність або обмежену дієздатність неспроможний самостійно захистити свої права.

Правильна відповідь № 4 – пункт 12 частини 2 статті 36 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Прокурор, здійснюючи нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням, уповноважений пред’являти цивільний позов в інтересах держави та громадян, які через фізичний стан чи матеріальне становище, недосягнення повноліття, похилий вік, недієздатність або обмежену дієздатність неспроможні самостійно захистити свої права, у порядку, передбаченому цим Кодексом та законом.

Питання 28

Чи уповноважений прокурор в кримінальному провадженні пред’явити позов в інтересах держави.

1. Уповноважений за дорученням вищестоящого прокурора.