Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести Яловенко 03.09.12.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
1.26 Mб
Скачать

1. Показаннями з чужих слів є висловлювання, здійснене в усній, письмовій або іншій формі, щодо певного факту, які ґрунтується на поясненні іншої особи.

2. Показаннями з чужих слів є пояснення, здійснене в усній, письмовій або іншій формі, щодо певних обставин, які ґрунтуються на показах іншої особи.

3. Показаннями з чужих слів є достатні дані, які ґрунтується на поясненні іншої особи.

4. Показаннями з чужих слів є достатні дані, здійснені в усній, письмовій або іншій формі, щодо певного факту, які ґрунтуються на показах іншої особи.

Правильна відповідь № 1 – стаття 97 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Показаннями з чужих слів є висловлювання, здійснене в усній, письмовій або іншій формі, щодо певного факту, яке ґрунтується на поясненні іншої особи.

Суд має право визнати допустимим доказом показання з чужих слів незалежно від можливості допитати особу, яка надала первинні пояснення, у виняткових випадках, якщо такі показання є допустимим доказом згідно з іншими правилами допустимості доказів.

Питання 49

Відповідно до норм нового КПК України речовим доказом в кримінальному провадженні є:

1. Матеріальні об’єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об’єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом.

2. Спеціально створений з метою збереження інформації матеріальний об’єкт, який містить зафіксовані за допомогою письмових знаків, звуку, зображення тощо відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

3. Докладний опис проведених експертом досліджень та зроблені за їх результатами висновки, обґрунтовані відповіді на запитання, поставлені особою, яка залучила експерта, або слідчим суддею чи судом, що доручив проведення експертизи.

4. Відомості, які надаються в усній або письмовій формі під час допиту прокурором, слідчим підозрюваного, обвинуваченого, свідка, потерпілого, експерта щодо відомих їм обставин у кримінальному провадженні, що мають значення для цього кримінального провадження.

Правильна відповідь № 1 - стаття 98 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Речовими доказами є матеріальні об’єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об’єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом.

Документи є речовими доказами, якщо вони містять ознаки, зазначені в частині першій цієї статті.

Питання 50

Висновок експерта по новому КПК України не може ґрунтуватися на:

1. Доказах, здобутих незаконним шляхом.

2. Доказах, здобутих з порушенням норм КПК України