Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести Яловенко 03.09.12.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
1.26 Mб
Скачать

3. Наступний за ним робочий день, за винятком обчислення строків тримання під вартою та перебування у медичному закладі при проведенні стаціонарної психіатричної експертизи.

Правильна відповідь № 3 – частина 7 статті 115 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Якщо закінчення строку, який обчислюється днями або місяцями, припадає на неробочий день, останнім днем цього строку вважається наступний за ним робочий день, за винятком обчислення строків тримання під вартою та перебування в медичному закладі під час проведення стаціонарної психіатричної експертизи.

Питання 69

Процесуальний строк не вважається пропущеним, коли щодо скарги, іншого документу, до закінчення строку:

1. Повідомлено листом електронної пошти чи факсимільним зв’язком.

2. Здано на пошту, передано особі, уповноваженій їх прийняти, або доведено до зацікавлених осіб електронною поштою, факсимільним зв’язком чи телеграмою.

3. Здано на пошту, передано особі, уповноваженій їх прийняти, подано службовій особі відповідної установи до закінчення строку.

4. Здано на пошту, передано особі, уповноваженій їх прийняти, або повідомлено електронною поштою, факсимільним зв’язком чи телеграмою службовій особі відповідної установи до закінчення строку.

Правильна відповідь № 3 – стаття 116 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Процесуальні дії мають виконуватися у встановлені цим Кодексом строки. Строк не вважається пропущеним, якщо скаргу або інший документ здано до закінчення строку на пошту або передано особі, уповноваженій їх прийняти, а для осіб, які тримаються під вартою або перебувають у медичному чи психіатричному стаціонарі, спеціальній навчально-виховній установі, - якщо скаргу або інший документ подано службовій особі відповідної установи до закінчення строку.

Глава 8. Процесуальні витрати

Питання 70

Витрати, пов’язані із прибуттям до місця досудового розслідування або судового провадження підозрюваного, обвинуваченого компенсуються:

Варіанти відповіді:

1. За рахунок цивільного відповідача.

2. За рахунок представника потерпілого, цивільного позивача.

3. За рахунок коштів Державного бюджету України і є безоплатною для підозрюваного, обвинуваченого.

4. Підозрюваним, обвинуваченим самостійно.

Правильна відповідь № 4 – частина 2 статті 121 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Витрати, пов’язані із прибуттям до місця досудового розслідування або судового провадження підозрюваного, обвинуваченого, він несе самостійно.

Питання 71

Процесуальні витрати в кримінальному провадженні складаються із:

1. Витрат на правову допомогу; витрат, пов’язаних із прибуттям до місця досудового розслідування або судового провадження; витрат, пов’язаних із залученням потерпілих, свідків, спеціалістів, перекладачів та експертів; витрат, пов’язаних із зберіганням і пересиланням речей і документів.

2. Витрат на правову допомогу.

3. Витрат, пов’язаних із залученням потерпілих, свідків, спеціалістів, перекладачів та експертів.

4. Витрат, пов’язаних із зберіганням і пересиланням речей і документів, розмір яких встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Правильна відповідь № 1 – стаття 118 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Процесуальні витрати складаються із: 1) витрат на правову допомогу; 2) витрат, пов’язаних із прибуттям до місця досудового розслідування або судового провадження; 3) витрат, пов’язаних із залученням потерпілих, свідків, спеціалістів, перекладачів та експертів; 4) витрат, пов’язаних із зберіганням і пересиланням речей і документів.

Питання 72

Суд, враховуючи майновий стан особи (обвинуваченого, потерпілого) має право зменшити розмір належних до оплати процесуальних витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково: