Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести Яловенко 03.09.12.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
1.26 Mб
Скачать

Закон України

Про оперативно-розшукову діяльність”

Питання 434

Оперативним підрозділам для виконання завдань оперативно-розшукової діяльності за наявності передбачених статтею 6 Закону України „Про оперативно-розшукову діяльність” підстав не надається право:

1. Створювати і застосовувати автоматизовані інформаційні системи.

2. Мати гласних і негласних штатних та позаштатних працівників серед адвокатів.

3. Опитувати осіб за їх згодою, використовувати їх добровільну допомогу.

4. Відвідувати жилі та інші приміщення за згодою їх власників або мешканців для з’ясування обставин злочину, що готується, а також збирати відомості про протиправну діяльність осіб, щодо яких провадиться перевірка.

5. Отримувати від юридичних чи фізичних осіб безкоштовно або за винагороду інформацію про злочини, що готуються або вчинені, та про загрозу безпеці суспільства і держави.

Правильна відповідь № 2 – частина 1 статті 8 Закону України „Про оперативно-розшукову діяльність” від 18.02.1992 № 2135-XII.

Питання 435

Негласне обстеження публічно недоступних місць проводиться :

1. На підставі постанови слідчого, винесеної за клопотанням керівника відповідного оперативного підрозділу або його заступника та погодженої з прокурором.

2. На підставі постанови прокурора, винесеної за клопотанням керівника відповідного оперативного підрозділу або його заступника, погодженим зі слідчим.

3. На підставі ухвали слідчого судді, постановленої за клопотанням керівника відповідного оперативного підрозділу або його заступника, погодженим з прокурором.

4. На підставі ухвали колегії суддів апеляційного суду, постановленої за клопотанням керівника відповідного оперативного підрозділу або його заступника, погодженим з прокурором.

Правильна відповідь № 3 – частина 3 статті 8 Закону України „Про оперативно-розшукову діяльність” від 18.02.1992 № 2135-XII.

Негласне обстеження публічно недоступних місць, житла чи іншого володіння особи, аудіо-, відеоконтроль особи, аудіо-, відеоконтроль місця, спостереження за особою, зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж, електронних інформаційних мереж, накладення арешту на кореспонденцію, здійснення її огляду та виїмки, установлення місцезнаходження радіоелектронного засобу проводяться на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за клопотанням керівника відповідного оперативного підрозділу або його заступника, погодженого з прокурором.

Питання 436

Накладення арешту на кореспонденцію застосовується виключно з метою запобігання вчиненню:

1. Адміністративного правопорушення.

2. Злочину невеликої тяжкості.

3. Злочину середньої тяжкості.

4. Тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Правильна відповідь № 4 – частина 3 статті 8 Закону України „Про оперативно-розшукову діяльність” від 18.02.1992 № 2135-XII.

Ці заходи застосовуються виключно з метою запобігання вчиненню тяжкого або особливо тяжкого злочину, запобігання і припинення терористичних актів та інших посягань спеціальних служб іноземних держав та організацій, якщо іншим способом одержати інформацію неможливо.

Питання 437

З метою отримання розвідувальної інформації для забезпечення зовнішньої безпеки України зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж може здійснюватися: