Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести Яловенко 03.09.12.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
1.26 Mб
Скачать

2. Шести місяців.

3. Дев’яти місяців.

Правильна відповідь № 2 – частина 3 статті 197 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Строк тримання під вартою може бути продовжений слідчим суддею в межах строку досудового розслідування в порядку, передбаченому цим Кодексом. Сукупний строк тримання під вартою підозрюваного, обвинуваченого під час досудового розслідування не повинен перевищувати шести місяців - у кримінальному провадженні щодо злочинів невеликої або середньої тяжкості..

Питання 160

Сукупний строк тримання під вартою підозрюваного, обвинуваченого у кримінальному провадженні щодо тяжких або особливо тяжких злочинів під час досудового розслідування не повинен перевищувати:

1. Дванадцяти місяців.

2. Шести місяців.

3. Дев’яти місяців.

Правильна відповідь № 1 – частина 3 статті 197 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Строк тримання під вартою може бути продовжений слідчим суддею в межах строку досудового розслідування в порядку, передбаченому цим Кодексом. Сукупний строк тримання під вартою підозрюваного, обвинуваченого під час досудового розслідування не повинен перевищувати дванадцяти місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжких або особливо тяжких злочинів.

Питання 161

Клопотання про продовження строку тримання під вартою має право подати прокурор, слідчий за погодженням з прокурором не пізніше ніж:

1. За три дні до закінчення дії попередньої ухвали про тримання під вартою.

2. За десять днів до закінчення дії попередньої ухвали про тримання під вартою.

3. За п’ять днів до закінчення дії попередньої ухвали про тримання під вартою.

Правильна відповідь № 3 – частина 1 статті 199 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Клопотання про продовження строку тримання під вартою має право подати прокурор, слідчий за погодженням з прокурором не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення дії попередньої ухвали про тримання під вартою.

Питання 162

Кожен, хто не є уповноваженою службовою особою (особою, якій законом надано право здійснювати затримання) і затримав відповідну особу в порядку, передбаченому частиною другою цієї статті, зобов’язаний доставити її до уповноваженої службової особи або повідомити уповноважену службову особу про затримання та місцезнаходження особи, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення:

1. Протягом трьох годин.

2. Негайно.

3. Протягом доби.

Правильна відповідь № 2 – частина 3 статті 207 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Кожен, хто не є уповноваженою службовою особою (особою, якій законом надано право здійснювати затримання) і затримав відповідну особу в порядку, передбаченому частиною другою цієї статті, зобов’язаний негайно доставити її до уповноваженої службової особи або негайно повідомити уповноважену службову особу про затримання та місцезнаходження особи, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення.

Питання 163

Затримання співробітника кадрового складу розвідувального органу України при виконанні ним своїх службових обов’язків і пов’язані з цим особистий обшук та огляд його речей застосовуються тільки в присутності:

1. Представника влади країни перебування.

2. Понятих.