Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник з радикальних методів охорони природи.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
24.09.2019
Размер:
8 Mб
Скачать

3.11.2. Знищення дерев.

Так інколи стається, що останні ділянки цілинного степу віддають під заліснення лісникам. Це значить, що цілину, на якій ніколи не було степу, безпардонно переорють і на її поміж кучугур землі навтикають молодих сосенок. Які імовірно вже наступного року всохнуть, або згорять через рік під час весняного палу. для лісників це не має суттєвого значення. адже «для галочки» вони вже «збільшили» лісові площі. Збільшенням лісових площ вважають навіть висівання в сухий лісовий грунт жолудів, що відразу з’їдаються вдячними мешканцями розораного степу. Є позиція, що страждання приречених сосенок слід активно припиняти. тим більше, лише знищивши щойно висаджені дерева, ви дасте степові шанс відновитись і лишиться все ж таки степом. Методика як така, проста – пійдійшов, вирвав, поклав, підйшов. вирвав, поклав...

3.11.3. Знищення трави.

[Спорудження кожного (наприклад) поля для гольфу обходиться приблизно у 18 000 доларів, а його обслуговування коштує значно більше, так що, якщо ви хочете завдати максимальних збитків, це те, з чого можна починати. Найпростіший спосіб повністю спаплюжити галявину – полити її рідким хлором чи рідиною дл ячистки басейнів, яка продається у маназинах. Піде також і бензин. Це зробить дорогу дернину жухлою і призведе до її висихання, а відновлення обійдеться ще дорожче.] (9) Саботування гольф-поля може стати причиною занепаду його популярності а отже і зупинить розбудову інфораструктури навколо.

3.12. Охорона тваринного світу

Окрім боротьби з браконьєрством, методів, відверто кажучи, є не багато. Звісно, це якщо не брати до уваги методики Фронту захисту тварин і інших зоозахисних рухів, що працюють в умовах міста а не дикої природи.

Кажани.

[Основний метод охорони колоній кажанів у печерах, що використовують науковці-зоологи, також можна вважати радикальною природоохороною. Для цього на вхід у печеру встановлюють сталеві ґрати, нерідко, бетонуючи її підстави так, що б у печеру не було можливості проникнути нікому, навіть ученим. Вчені, в принципі, в даному випадку – основні захисники кажанів. А от різні шукачі екстремальних пригод – головні їх вороги. Краще все ж убезпечити тварин від можливої небезпеки.

Комахи.

Дуже часто на транспортних розв'язках, між дорожніми полотнами, розміщають «яскраві клумби, що радують око». Злітаючись із усією округи на ці клумби, комахи виявляються збитими автомобілями й гинуть. Тому, клумби, розміщені в такий спосіб необхідно знищувати всіма можливими способами (від елементарного топтання до висівання бур'янів (значно етичніше і на душі спокійніше). Річ у тому, що джмелі і бджоли, обтяжені важким взятком з квітів, літають дуже низько і повільно і не в стані уникнути зіткнення з автомобілем.

На території багатьох об'єктів, і особливо, ферм, можна зустріти великі потужні лампи. Ці лампи приваблюють комах, які, прилітаючи на їхнє світло, згоряють при контакті із самою лампою або в безпосередній близькості від неї. Такі лампи (якщо це, звичайно, не лампи денного світла, потрібно нищити, грубо говорячи - бити, стріляти по них із пневматичної зброї або навіть із рогаток.] (1)