Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ekzamen_APP.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
325.52 Кб
Скачать

3.Структура адмін..Процесу.

Адмін..процесхарактер.надзвичайно складною структурою,яка включає в себе цілий ряд взаємопов’язаних елементів.Адмін.процесскл. Із окремих проваджень,кожне провадження склад із стадій,а стадії скл.із етапів,а етапи под..напроц.дії.

Процес---провадження—стадія---етап—процесуальна дія.

Адмін..провадження-цепроц..розгляду певної категорії адмін..справ,яка регулюється спец.норм.актами.Кожнепроваджен.охоплюєспец.колоадмін.-проц.відносин.

Провадження под..на:

-юрисдикційні та неюрисдикційні;

в структурі адміністративного процесу можуть бути виділені: а) провадження, що носять установчий характер (провадження по утворенню державних органів, суб'єктів підприємницької діяльності); б) провадження, що мають правотворчий характер (провадження по відпрацюванню та прийняттю нормативних актів); в) правоохоронніпровадження (провадження в справах про адміністративні пра­вопорушення, провадження по скаргах громадян); г) право наділяючи провадження (провадження по реалізації контрольно-наглядових повноважень).

Процесуальна стадія — це відносно уособлена, відділена часом і логічно пов'язана сукупність процесуальних дій, спрямованих на досягнення певної мети та розв'язання відповідних завдань конк­ретного адміністративного провадження, що характеризується колом суб'єктів і закріплюється в процесуальних актах.

Виділяють такі стадії адміністративно-процесуальної діяльності.

Стадія аналізу ситуації, в ході якої збирають та фіксують інформацію про фактичний стан справ, реальні факти, оцінюють перспективу подальшого руху справи, приймають рішення про необхідність такого руху. Фактично ця стадія становить собою порушення адміністративної справи.

Стадія прийняття рішення у справі, в ході якої дають юридичну оцінку зібраної інформації, повно та всебічно досліджують матеріали справи з метою встановлення об'єктивної істини, приймають конкретне рішення.

Стадія оскарження або опротестування рішення у справі, що носить факультативний характер.

Стадія виконання прийнятого рішення, в ході якої логічно завершується діяльність у адміністративній справі. Важливість цієї стадії обумовлено тим, що без неї все провадження у справі фак­тично втрачає сенс, набуваючи чисто формального характеру.

Проц.етапами є взаємопов’язані між собою групи проц..дій,для яких характерними є наявність своїх цілей і завдань,а також кола суб’єктів їх здійснення .

Адміністративно процесуальні дії становлять основу конструкції всієї системи адміністративного процесу.

4.Поняття та сутність адмін..Проваджень

Адмін..провадження-цепроц..розгляду певної категорії адмін..справ,яка регулюється спец.норм.актами.Кожнепроваджен.охоплюєспец.колоадмін.-проц.відносин.

Кожне адміністративне провадження являє собою систему норм, що регламентують порядок розгляду і вирішення тих чи інших груп управлінських справ. Таким чином, воно є відносно самостійним адміністративно-процесуальним правовим інститутом. Н. Г. Саліщева у свій час писала, що адміністративне провадження охоплює всі сторони діяльності державного апарату, починаючи від підготовки і видання актів управління і закінчуючи матеріально-технічними діями Воно охоплює широке коло суспільних відносин у сфері державного управління і за своїм змістом може бути поділене на 3 види: а) провадження, пов’язане із здійсненням завдань внутрішньої організації апарату управління;  б) провадження, що опосередковує взаємовідносини даного державного органу з іншими державними органами, установами, підприємствами, які не входять у його систему; в) провадження у справах, пов’язаних з відносинами між громадянами чи громадськими організаціями та виконавчо-розпорядчими органами. Різниця між процесом і провадженням полягає також у тому, що провадження регулюється за допомогою організаційних норм, які становлять певну групу норм матеріального адміністративного права

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]