Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
BILETIKI.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
367.1 Кб
Скачать

11.2. Характеристика документів, що входять до складу ка­лен­да­р­но­го плану

Окрім документів, пе­ре­лі­че­них у нор­ма­ти­в­них дже­ре­лах (див. п. 3 від­по­ві­ді на за­пи­тан­ня 3.12), ви­хо­дя­чи з до­сві­ду бу­ді­в­ни­ц­т­ва, до ньо­го мають до­да­т­ко­во вклю­ча­ти­сь такі до­ку­мен­ти:

ві­до­мо­с­ті з об­ся­гу ро­біт у вар­ті­с­них і на­ту­раль­них по­ка­з­ни­ках по ге­н­пі­д­ря­д­ній та суб­під­ря­д­них ор­га­ні­за­ці­ях, які беруть участь у спорудженні об'єкта, по пе­рі­о­дах бу­ді­в­ни­ц­т­ва в роз­рі­зі окре­мих ви­ко­на­в­ців (ро­бітни­чих бри­гад), бу­ді­вель і спо­руд, що вхо­дять до скла­ду об'єкта;

гра­фі­ки пе­ре­да­чі фро­н­тів ро­біт окре­ми­ми від­по­ві­даль­ни­ми ви­ко­на­в­ця­ми (за­галь­но­бу­ді­ве­ль­ни­ми чи спе­ці­а­лі­зо­ва­ни­ми ор­га­ні­за­ці­я­ми) су­мі­ж­ним ор­га­ні­за­ці­ям;

ві­до­мо­с­ті про над­хо­джен­ня ма­те­рі­аль­но-­те­х­ні­ч­них ре­сур­сів по поста­чаль­ни­ку для окре­мих ви­ко­на­в­ців.

6.4. Мо­ж­ли­ві схе­ми роз­ста­нов­ки кра­нів при зве­ден­ні ба­га­то­по­вер­хо­вих будівель, по­зи­ти­в­ні яко­с­ті та не­до­лі­ки цих схем

Зве­ден­ня кон­стру­к­цій на­зе­м­ної ча­с­ти­ни мо­же здій­с­ню­ва­ти­ся: баш­товими кра­на­ми, які вста­но­в­лю­ю­ть­ся на рей­ко­во­му хо­ду; са­мо­хі­д­ни­ми; при­ста­в­ни­ми чи са­мо­пі­д­йо­м­ни­ми кра­на­ми. Ви­бір ти­пу та кіль­ко­с­ті мо­н­та­ж­них ме­ха­ні­з­мів (кра­нів) і схем їх роз­мі­щен­ня здій­с­ню­є­ть­ся за­ле­ж­но­ від ос­но­в­них па­ра­ме­т­рів ме­ха­ні­з­мів (ван­та­жо­пі­д­йо­м­ність, ви­со­та пі­д­йо­му га­ка, ви­льо­ту стрі­ли), ви­со­ти, ши­ри­ни й дов­жи­ни бу­ді­в­лі, її кон­фі­гу­ра­ції, ма­си ма­те­рі­а­лів і кон­стру­к­цій, що пі­дійма­ю­ть­ся (мо­н­ту­ю­ть­ся), об­ся­гу ро­біт і за­да­них тер­мі­нів бу­ді­в­ни­ц­т­ва. Нині за­сто­со­ву­ю­ть­ся такі схе­ми роз­ста­нов­ки ба­ш­то­вих і са­мо­хі­д­них кра­нів: один чи ­кіль­ка кра­нів з од­ні­єї сто­ро­ни бу­ді­в­лі; два чи біль­ше кра­нів, які вста­но­в­лю­ю­ть­ся з двох поздовжніх сто­рін бу­ді­в­лі; один чи ­кіль­ка кра­нів, що вста­но­в­лю­ю­ть­ся в пля­мі за­бу­ді­в­лі бу­до­ви, ве­ду­чих мо­н­таж на се­бе.

Уста­нов­ка од­но­го кра­на здій­с­ню­є­ть­ся в тих ви­падках, ко­ли ви­літ стрі­ли кра­на та йо­го ван­та­жо­пі­д­йо­м­ність при від­по­ві­д­но­му ви­льоті стріли за­без­пе­чує ви­ро­б­ни­ц­т­во ро­біт у будь-­якій то­ч­ці пля­ми бу­ді­в­лі. В тих ви­пад­ках, ко­ли та­кої від­по­ві­д­но­с­ті не­має (на­при­к­лад, ши­ри­на бу­ді­в­лі пе­ре­ви­щує ви­літ стрі­ли кра­на), вста­но­в­лю­ю­ть­ся кра­ни з двох сто­рін бу­ді­в­лі. При цьо­му будівля мо­же до­да­т­ко­во роз­би­ва­ти­ся на ді­ль­ни­ці (за­хва­т­ки) по її ши­ри­ні. Ва­рі­ант з ­кіль­ко­ма кра­на­ми ви­ко­ри­с­то­ву­ють та­кож у ви­пад­ках, ко­ли один кран не за­без­пе­чує не­об­хід­ної ін­тен­си­в­ності ви­ро­б­ни­ц­т­ва бу­ді­ве­ль­но-­мо­н­та­ж­них ро­біт, тобто не за­без­пе­чує ви­ко­нан­ня не­об­хід­них об­ся­гів ро­біт у за­да­ні тер­мі­ни. В цьо­му ви­пад­ку уста­нов­ка до­да­т­ко­во­го кра­на мо­же здій­с­ню­ва­ти­сь як на спі­ль­них ко­лі­ях, так і на до­да­т­ко­вих, що роз­та­шову­ю­ть­ся з од­ні­єї чи двох сто­рін бу­ді­в­лі.

По­зи­ти­в­ною які­с­тю уста­нов­ки ­кіль­кох кра­нів з од­ні­єї сто­ро­ни бу­ді­в­лі є зме­н­шен­ня дов­жи­ни транс­пор­т­них під'їз­­них шля­хів.

По­зи­ти­в­ною які­с­тю уста­нов­ки де­кіль­кох кра­нів на спі­ль­них ко­лі­ях до­да­т­ко­во до по­зи­ти­в­них яко­с­тей роз­мі­щен­ня кра­нів з од­нієї сторони бу­ді­в­лі є на­яв­ність єди­но­го май­да­н­чи­ка скла­ду­ван­ня ма­те­рі­а­лів і кон­стру­к­цій, а та­кож де­яке зме­н­шен­ня ви­трат на ула­ш­ту­ван­ня під­кра­но­вих колій. До не­до­лі­ків та­кої схе­ми (уста­нов­ка кра­нів з од­нієї сторони бу­ді­в­лі) можно від­нести не­об­хід­ність в ор­га­ні­за­ції більш скла­д­ної су­мі­с­ної ро­бо­ти в ча­с­т­ко­во спі­ль­ній зо­ні ро­бо­ти, осо­б­ли­во при ви­ко­ри­с­тан­ні за­галь­них кра­но­вих колій. Водночас, на від­мі­ну від схем з роз­мі­щен­ням кра­нів з обох сто­рін, од­на сто­ро­на бу­ді­в­лі в цьо­му ви­пад­ку мо­же бу­ти ви­ко­ри­с­та­на для уста­нов­ки ван­та­ж­них і ван­та­жопа­са­жир­сь­ких пі­дійма­чів, що має осо­б­ли­ве зна­чен­ня у ви­пад­ку з висотними та довгими бу­ді­в­ля­ми. У про­тивному разі пі­дійма­чі мо­жуть вста­но­в­лю­ва­ти­сь лише в то­р­цях бу­ді­вель, що ве­де до збіль­шен­ня пле­ча роз­несення ма­те­рі­а­лів по по­вер­хах, яке ви­ко­ну­є­ть­ся, як пра­ви­ло, вру­ч­ну.

Уста­нов­ка кра­нів у ме­жах пля­ми за­бу­ді­в­лі пра­к­ти­ку­є­ть­ся при зве­ден­ні будівель, які ма­ють ве­ли­кий по­пе­ре­чник (про­ми­с­ло­ві бу­до­ви, кі­но­те­а­т­ри і т.п.), або тоді, ко­ли від­су­т­ня ві­ль­на те­ри­то­рія для роз­мі­щен­ня при­об'є­к­т­них скла­дів, до­ріг, а ін­ко­ли й са­мих кра­нів. Зве­ден­ня кон­стру­к­цій бу­ді­в­лі в цьо­му ви­пад­ку здій­с­ню­є­ть­ся по­е­та­п­но. Спо­ча­т­ку зво­дя­ть­ся кон­стру­к­ції най­більш від­да­ле­них ча­с­тин бу­ді­в­лі. Пі­с­ля цьо­го кран від­сту­пає і здій­с­ню­є­ть­ся зве­ден­ня ча­с­тин бу­ді­в­лі у зо­ні, де він роз­та­шо­ву­ва­в­ся ра­ні­ше. Пі­с­ля цьо­го цикл по­вто­рю­є­ть­ся до по­в­но­го ви­хо­ду кра­на з пля­ми бу­ді­в­лі. Ви­ко­ри­с­тан­ня та­кої схе­ми уск­ла­д­нює ор­га­ні­за­цію та здо­рожчує вартість БМР через не­об­хід­ні­с­ть: ула­ш­ту­ван­ня до­да­т­ко­вих до­ріг все­ре­ди­ні бу­ді­в­лі, для по­да­ван­ня ма­те­рі­а­лів і кон­стру­к­цій в зо­ну ро­бо­ти кра­на і в ході виробництва, при кожному перебазуванні крана, перенесення місця розташування складу. Крім того, оскільки відсутні ві­ль­ні май­да­н­чи­ки для роз­мі­щен­ня постій­но­го скла­ду (при­об'є­к­т­ний склад роз­та­шову­є­ть­ся, як пра­ви­ло, та­кож у пля­мі бу­ді­в­лі і по­ви­нен пе­ре­мі­ща­ти­ся у мі­ру пе­ре­мі­щення кра­на), необхідно виконувати додаткові роботи по улаштуванню площадок для роз­мі­щен­ня скла­ду.

Окрім баштових і са­мо­хі­д­них кра­нів, для зве­ден­ня ба­га­то­по­вер­хо­вих спо­руд ба­ш­то­во­го типу можуть застосовуватись приставні і само­підйом­ні крани.

По­зи­ти­в­ною які­с­тю схе­ми з при­ста­в­ним кра­ном є пра­к­ти­ч­но нео­бме­же­на ви­со­та пі­д­йо­му та збіль­ше­ний ви­літ стрі­ли, не­до­лі­ком - ула­ш­ту­ван­ня спе­ці­аль­но­го фун­да­мен­ту під кран. По­зи­ти­в­на які­с­ть схе­ми з са­мо­пі­дйо­м­ним кра­ном - нео­бме­же­на ви­со­та пі­д­йо­му - так са­мо, як і при­ста­в­но­го, не­до­лі­ком є не­об­хід­ність під­си­лен­ня не­су­чих кон­стру­к­цій бу­ді­в­лі та ви­ко­нан­ня до­да­т­ко­вих бу­ді­ве­ль­но-­мо­н­та­ж­них ро­біт по спо­ру­джен­ню ша­х­ти пі­д­йо­му кра­на.

Б19

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]