Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Biznes-plan_Zinchenko_N_S__3_kurs_2_grupa.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
39.48 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Київський національний тоговельно-економічний університет

Кафедра торговельного підприємництва

Бізнес-план приватного підприємства «The happiest day»

Виконала:

студентка 3 курсу 2 групи ФТТП

Зінченко Наталія

Київ 2013

План

  1. Резюме

  2. Характеристика проекту

  3. Продукт

  4. Аналіз ринку

  5. План маркетингу

  6. Організація основної діяльності

  7. Управління персоналом

  8. Джерела і обсяги необхідних коштів

1.Резюме

- Ціль плану полягає у відкритті весільного агента, яке буде пропонувати весь спектр послуг для організації весілля.

- Цільовою аудиторією являється все населення України, адже це свято хоч раз у житті стосується усіх.

- Необхідний стартовий капітал 1232 тис. грн. За підрахунками за рік вдасться покрити витрати та отримати чистий прибуток в розмірі 201 тис.грн.

- Кошти планується взяти у кредит (поміч держави у вигляді субсидій чи пільг), або шляхом інвестицій).

- Особливості діяльності весільного агентства:

1)Концентрація одразу усіх послуг пов’язаних з весіллям;

2)Диференціація весільних програм за ціновою політикою;

3)Організація весіль в незвичайних місцях України (гори, морські береги, парки, на кораблі тощо);

4)Весілля закордоном;

5)Організація тематичних весіль (наприклад ретро-стиль, англійська тематика, казкова стилістика, карети тощо);

6)Послуги телеведучих (зірок) в якості тамади;

- Розташування в центрі Києва.

- На ринку весільних послуг не сформовані лідери, що відкриває широку можливості для новоорганізованого агентства.

- Ефективна та масштабна рекламна політика.

- Кваліфікований персонал, що має значний досвід та довіру у клієнтів.

- Мінімум витрат, максимум прибутку. Отримання 30% передплати за організацію весілля.

2.Характеристика проекту

У сучасному суспільстві склалося таке поняття, що весілля - захід дуже серйозний , і готуватися до нього треба довго й уважно. Насьогодні популярними стали тематичні весілля . Звичайно, майбутні молодята, які мають креативне мислення і винахідливість, можуть спланувати таке весілля самі. Однак , частіше наречений і наречена звертаються у весільні агентства, які якраз і займаються тим, що організовують все весільне торжество, а також те, що відбувається до або після весілля - наприклад , парубочий і дівич-вечір, урочистий банкет після одруження.

У країнах заходу весільні агентства - вже звичне явище. В Україні вони тільки набирають свою популярність, тому зараз почати такий бізнес буде досить вигідно, оскільки конкуренція поки невелика.

Мета - відкрити один, але великий весільний салон з великим асортиментом і різними додатковими послугами з можливим розширенням у майбутньому.

Весільне агентство націлене на те, щоб контролювати і організовувати роботу різних фахівців: фотографів, операторів, музикантів, ведучих, флористів, сценаристів і т.д. «The happiest day» не буде тримати у своєму штаті таких людей, а співпрацюватиме з ними при необхідності. Для цього слід укласти договори (усні чи при необхідності письмові) з організаціями: магазинами весільного вбрання, ресторанами, транспортними, флористичними фірмами тощо. Через постійну співпрацю за схемою “постійні клієнти від нас – знижки від вас”. Тобто агентство буде в цьому випадку виконувати роль посередника.

Так як цільова аудиторія – це населення будь-якого віку та достатку необхідна сегментація послуг за фінансовими можливостями. Всі потенційні клієнти будуть умовно поділені на три сектори: “студенти”, “економні громадяни” та “заможні”. В залежності від сектору агентство буде пропонувати послуги. Також для цього перед початком діяльності буде проведений моніторинг всіх супутніх організацій з якими будемо співпрацювати в ході підготовки до весілля і вони також будуть диференційовані за ступенем дороговизни.

Важливим елементом діяльності агентства буде рівень кваліфікації персоналу. Підібрані кандидати з інших агентств, які планується переманити за рахунок високої зарплатні та умов праці . Але від них вимагається своя база клієнтів, які їм довіряють як спеціалістам та можуть надати гарні рекомендації.

Також розташування «The happiest day» буде в центрі Києва в приміщенні, яке буде орендуватись (в подальшому купівля офісу).

Організація рекламної політики, будуть задіяні ЗМІ, Інтернет-ресурси, телебачення. Також створимо власний сайт.

Враховуючи сезонність бізнесу, адже час весіль в більшості це травень – листопад, агентство матиме додаткову побічну сферу діяльності, а саме фотопослуги. На сьогодні, все більше громадян користуються послугами професіональних фотографів, тому в період застою основної діяльності, «The happiest day» буде перекваліфіковуватися.

Всі перераховані стратегічні плани, будучи поєднаними в одне ціле мають дати результат, адже весілля є святом на все життя і якість та доступність, які агентство запропонує на ринку послуг не залишаться непоміченими.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]