Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпора 127.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
813.06 Кб
Скачать
  1. Бізнес-план: структура та характеристика його окремих розділів.

Надзвичайно важливе значення для ефективної реалізації стратегії страховика має бізнес-план. Його мета — конкретизувати діяльність компанії на найближчу перспективу (3 – 5 років) згідно з потребами ринку і можливостями мобілізації для цього відповідних ресур­сів. На жаль, і досі бізнес-плани у страхових компаніях ще не посіли належного місця.

Наявність грамотно складеного бізнес-плану допомагає керівникам досконало вивчати перспективи розвитку компанії, дозволяє здійснювати чіткішу координацію зусиль, спрямованих на досягнення мети, визначає систему показників, необхідних для контролю за діяльністю компанії, готує компанію до можливих змін у ринковій ситуації, чітко формулює обов’язки відповідальних осіб. Бізнес-план дає відповідь на запитання, який капітал потрібний для розвитку компанії в масштабах визначеної мети і яка очікується ефективність його використання.

Структура бізнес-плану. Будь-яка пропонована форма бізнес-плану дає лише загальну уяву про цей документ. Кожний бізнес має свої особливості. Звідси висновок про те, що не може існувати "стандартного" плану, придатного у всіх випадках. Завжди потрібно пам’ятати, що бізнес-план не повинен бути великим за обсягом (20-30ст.).

Наведена послідовність складання і зміст статей бізнес-плану є примірними. Як правило, документ починають читати з резюме, яке може з’явитися лише після опрацювання всіх складових плану.

Резюме має містити чіткі відповіді на такі вузлові питання: Мета плану; Потреба у фінансових ресурсах і для яких цілей; Короткий опис бізнесу і цільового споживача страхових послуг;Що робить бізнес конкретної компанії несхожим на бізнес конкурентів? Що повинно викликати довіру до компанії (звіти, кваліфікованість персоналу, відгуки у пресі, перемоги в конкурсах тощо) ?Витяги з основних фінансових пропозицій.

Мета і задачі :Аналіз запропонованої ідеї; Основні напрямки діяльності і мета компанії; Характеристика страхової галузі ( ринку).

Страхові послугиОпис послуг і їх призначення;Якісні відмінності, унікальність послуг, які здатна надати компанія; Наявність кваліфікованого персоналу для визначеного бізнесу;Ліцензії на здійснення певних видів страхування;Майбутній потенціал компанії з врахуванням отримання необхідних інвестицій;

Аналіз ринку:Споживачі страхових послуг ( потенційні страхувальники); Конкуренти страховика (їх сильні і слабкі сторони);Основні сегменти ринку;Обсяг ринку страхових послуг і можливості його росту; Визначення частки компанії на ринку; Оцінка можливого впливу конкуренції.

План маркетингу:основні характеристики страхових послуг у порівнянні з запропонованими конкуруючими компаніями;Цінова політика. Канали поширення страхових послуг ( тактика продажу). Методи стимулювання продажів. Рекламна стратегія страховика.План матеріального забезпечення діяльності компанії:Розташування приміщень; Необхідне технічне забезпечення ( комп’ютерна та інша офісна техніка, транспортні засоби).Джерела надходження (придбання) необхідних матеріальних засобів.

Після складання фінансової таблиці варто зробити висновок про фінансове забезпечення проекту. Інвесторів може цікавити як будуть витрачатися потрібні кошти.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]