Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВЕ 1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
239.62 Кб
Скачать

29.Поясніть вислів р.В. Ривкіної: “Оздоровити економіку можливо тільки через оздоровлення економічної культури”

Я гадаю з даним висловом можна погодитися, оскільки оздоровлення економіки необхідно починати з оздоровлення економічної культури. Економічна культура виражає рівень розвитку у членів суспільства економічного мислення, міру володіння економічними знаннями, уміннями, навичками.Оздоровивши економічну культуру можна зформувати у людей економічного мислення, яке відповідало сучасним умовам розвитку економіки. Це дозволить людям краще орієнтуватися в усіх економічних процесах, швидше приймати рішення.Економічна діяльність здійснюється людьми з високою економічною культурою, де покращується стан економіки.Оздоровити економіку можливо через оздоровлення економічної культури.

30.Складіть програму самопідготовки в процесі оволодіння професією викладача економіки.

Досвід роботи над собою в плані самовдосконалення складає передумову професійного самовиховання, що припускає свідому роботу з розвитку своєї особистості як професіонала: адаптування своїх індивідуальних особливостей до вимог педагогічної діяльності, постійне підвищення професійної компетентності і безпервний розвиток соціально-моральних властивостей. Процес професійної самопідготовки надзвичвайно індивідуальний.Виділяють три взаємозалежні етапи: самопізнання, самопрограмування і самовплив. Професійне самопізнання майбутнього вчителя допоможе курс психології.Цей етап припускає виявлення особливостей вольового розвитку, емоційної сфери, темпераменту і характеру, мови та уваги. Процес самопрограмування це не, що інше, як матеріалізація власного прогнозу про можливе удосконалення своєї особистості.Воно також включає в себе самовиховання, самонаказ, самоконтроль.

31. Опишіть ситуацію, в якій учень зможе на практиці використати свої знання(за вибором):

-про кредит;

- про податки;

- про інфляцію.

У кожного студента рано чи пізно постає питання про надання кредиту. Самев такій ситуації він зможе використати свої знання про кредит, адже він буде ознайомлений з тим, за яких умов потрібно надавати кредити, який кредит брати вигідніше, а який навпаки.При виборі кредиту йому необхідно обрати банк, в якомк будуть найвигідніші умови для нього.В майбутньому студент може використовувати певні законодавчі акти, які допоможуть йому сплачувати менші відсотки по кредиту

32. Чому викладачу економіки необхідні знання з педагогіки, психології, методики викладання дисципліни.

Я гадаю, що викладач економіки повинен добре бути обізнаний в даних дисциплінах. Психологічна дисципліна дає змогу зрозуміти психологічніособливості кожногоучня, його темперамент, характер, емоції та почуття.Педагогічна дисципліна дає змогу виявити індивідуальні підходи до учнів, іхні можливості щодо вивчення предметів.Методика викладання включає в себе, як потрібно подавати інформацію, оволодівання освітою за допомогою пізнавальних та інших процесів навчання.

33.У ході обговорення проблеми, важливої для колективного планування курсу, раптом чуєте репліку: „Кому це потрібно?” Ваші дії як викладача?

Насамперед самому вчителю не потрібно показувати свою розгубленість та невпевненість.В даній ситуації я б посміхнула і намагалася запропонувати аудиторії практичну ситуацію, яка була б пов’язаназ заданою проблемою.Наприклад на уроці йшло про обговорення проблеми податків.В такому випадку практична ситуація мала такий вигляд: Уявіть собі , що ви проста людина і вам необхідно самостійно сплати податки за використання послуги, але ви не маєте на це коштів. Але в законодавстві є така стаття, що кожна людина повинна плати за комунальні послуги, які вона використовує.Аудиторія повинна замислитися над даною ситуацією, що виникла та запропонувати шляхи до її вирішення.