Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВЕ 1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
239.62 Кб
Скачать

17. Чи можливо в навчальному процесі застосовувати тільки активні форми та методи навчання, ігноруючі традиційні? Чи не є традиційні вже застарілими?

Моя думка така, що сьогоднішня система освіти не дозволяє повною мірою використовувати всі активні методи в навчальному процесі. Для досягненя найкращого результату саме головне являється мати кваліфікованих вчителів, які матимуть великий досвід роботи по використанню активних методів навчання. Я гадаю, що активні методи навчання найбільш ефективні будуть у вивчені інших дисциплін.Ці методи повинні зацікавити учнів(студентів), розвинути у них почуття колективу, вирішувати нестандартні ситуації. Вксе ж таки традиційні методи є застарілими адже вони витікають із заданих ситуацій.

17. Творча діяльність викладача – як ви це розумієте?

10.Чи завжди потрібно застосовувати дискусію на практичному занятті?

Я думаю, що використання дискусій під час практичних занять вважається дуже важливо. Дискусія насамперед розвиває самостійність мислення, ораторські вміння, намагання відстоювати свою точку зору.Вона також навчає слухати свого опонента, зацікавлює учня до вирішення заданих ситуацій. Дискусія може застосовуватися не на весь урок, а тільки вносяться в процес заняття маленькі сдискусійні питання: “ Як ви вважаєте?”, “Що на вашу думку цікавого”, “Як ви б повели себе в такій ситуації”.

11.Чому останнім часом зосереджена увага в Міністерстві освіти і науки України на комп'ютеризації навчального процесу?

Я думаю, тому,що за європейськими стандартами в більшості країн навчання проходе за допомогою комп’ютера.Це в свою чергу спрощує систему навчання, економить час і починає з’являтися багато часу у викладачів.Ця система навчання дає змогу оцінювати об’єктивність, дозволяє учня самостійно працювати в залежності від своїх розумових здібностей.Загалом комп’ютери активізують пізнавальну діяльність, підвищують інтерес до знань, техніки, сприяють розвитку самостійності і активності в рішенні пізнавальних задач, ситуацій.

18.Чому на сучасному етапі під час економічного навчання привертається велика увага моральним цінностям економічної освіти?

На мою думку на сьогодні велика увага приділяється економічному навчанню, яке складається з моральних цінносте людини адже в суспільстві актуальним є питання розвитку підприємницької діяльності.Щоб досягти позитивного результату саме необхідне це виховувати в собі моральні цінності в економічній освіті. Я гадаю, що економічне навчання є невід’ємною складовою розвитку суспільства адже воно розвивається за допомогою економічних наук, які є головними в сьогоднішньому суспільстві.

21.Чи потрібно застосовувати самостійну роботу при вивченні економічних дисциплін? Відповідь обґрунтуйте.

Я гадаю, що потрібно застосовувати самостійну роботу при вивченні економічних дисциплін. Загалом я вважаю, що кожна тема сама по собі відрізняється за складністю і її усвідомлення потребує детального її вивчення і проведення перевірки щодо засвоєння. Можна запропонувати кожному студенту(учню) індивідуально перевірити свої знання з вивчених тем.Самотійна робота розкриває мислення дитини, вміння та навички, які використовуються в повсякденому житті.