Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВЕ 1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
239.62 Кб
Скачать

6.Який зв’язок поміж економічним мисленням , економічною поведінкою та економічною культурою(надати приклади)?

Я гадаю, що економічне мислення, економічна поведінка та економічна культура тісно пов’язані між собою. Економічне мислення та економічна поведінка- це два структуроутворюючих факторів економічної культури і виступають як провідний механізм та результат його дії в засвоєнні індивідом установок, цінностей, вірувань, моделей поведінки, що складають дану культуру. Економічне мислення розвиває людину, дає їй бачення життєвих ситуацій та проблем, які постають перед кожним. Економічна поведінка базується на вчинках, які потім переростають у спеціальні знання та вміння, які можуть реалізуватися між суб’єктами економічної діяльності. Економічна культура виражає рівень розвитку у членів суспільства економічного мислення, міру володіння економічними знаннями, уміннями, навичками

5.Поясніть тезу: „Економіка зі своїми законами існує не у вакуумі, а в культурному середовищі”.

На мою думку економіка змінюється разом з законами, а саме коли ми відвідуємо магазини і купуємо товари(закон попиту та пропозиції), отримання зарплати за свою працю( закон обігу грошей) та багато іншого.Економіка повинна існувати не лише у вакуумі, але й розвиватися завдяки культурному середовищу, які мають підпорядковуватися ринковим відносинам в країні.

19.Обгрунтувати, чому проблеми формування економічного мислення,економічної поведінки та економічної культури – це основна мета економічної підготовки молоді?

На мою думку на сьогоднішній день підготовка молоді в країні полягає в тому, щоб cформувати в кожного процес поняття та усвідомлення певних економічних тверджень, суджень. В цілому економічна підготовка передбачає володіння певною системою економічних знань, економічних якостей особистості. Економічна діяльність відіграє активну роль у формуванні економічного мислення і поведінки, а успішність її залежить від рівня економічної підготовки. Загалом проблеми формування економічного мислення, поведінки та економічної культури- це головна мета економічної підготовки молоді

10.Яку б назву Ви дали таким друкованим чи іншим органам, які необхідні для економічної освіти (на вибір): Газета, Журнал, Телепередача (радіопрограма); Клуб; Інше. При цьому вкажіть мету та на кого розраховано.

Радіопередача “Життя в світі економіки”, яка розрахована на молодь від 17-20років. Головною метою звернення буде те, що відкрито основні принципи функціонування економіки молодим людям. Також потрібно познайомитися з змінами, що відбулися в економіці, проводити дослідження окремого підприємства та його аналіз.

11.Обґрунтуйте, чи необхідно планувати застосування спеціальних „мотиваційних” моментів на уроці?

Я вважаю, що кожен учитель повинен заздалегідь планувати мотиваційні моменти для кожного уроку. На своїх уроках він зацікавлює учнів у вивченні теми, що буде вивчатися. Чим цікавіша буде тема,тим краще буде проходити її засвоєння. Насамперед вчитель повинен донести учням зрозумілість, важливість та актуальність вивчення даної теми при обміркованомк плануванні.