Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВЕ 1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
239.62 Кб
Скачать

7.Як Ви розумієте тезу: „Економіка - наука вчинків”.

Я розумію цю тезу так, що на сьогодні важливе значення в житті кожної людини відіграють економічні відносини, які складаються з економічних вчинків, подій, ситуацій та багато іншого. Екномічні вчинки майже завжди застосовувалися разом з законами економіки, і все це стала передумовою для того, що економіка стала наукою вчинків. З розвитком людини, що вони починала робити все це супроводжувалося її вчинками, які стала основою для економіки як науки.

13. Чи необхідно вчителю у школі під час виставлення поурочної оцінки коротко коментувати кожну відповідь? Відповідь обгрунтувати.

Я вважаю, що потрібно адже вчительмає звернути увагу дитини на те, що вона повинна більш ширше володіти заданим матеріалом, вирішувати нестандартні ситуації, проблеми, які стали б в пригоді для її розвитку.Вчитель також має право прокоментувати відповідь учнія і цим націлити його на подальшу роботу. В більшості випадків вчитель може поставити гарну оцінку, але наголосити на тому, що наступного разу потрібно більш ширше та повно давати відповідь на задане питання, вміти аналізувати про, що розповідалося.

14. В чому полягає різниця поміж мотивацією навчальної діяльності школярів загальноосвітніх закладів та студентів вузів економічного спрямування і-іі рівня акредитації.

Я гадаю, що мотивацією навчальної діяльності учнів та студентів- це спонукання їхї до активної пізнавальної діяльності, формування у них позитивного ставлення до навчання.В залежності від вивченні тем їх мотивація різниться. Приклад перший при вивченні теми “Підприємство в ринковому середовищі” для учнів головним є те, що воно є господарюючою ланкою, має свої власні інтереси, виготовляє та реалізує товари. Вивчення цієї теми є першочерговим завданням для кожної людини.Ця тема є основою для майбутніх фінансистів. Приклад другий при вивченні теми “Економічна природа попиту і пропозиції” для студентів вивчення даної теми є необхідним, адже це стане основою для їх подальшого працевлаштування, виробництва, обміну, споживання та продажу різноманітних життєвих благ.

15.Які основні висновки для подальшого удосконалення себе як викладача ви зробили після проходження педагогічної практики?

Після проходження педагогічної практики у школі я б хотіла внести певні особливості в навчальний процес учнів, а саме зосередити увагу учнів на самостійному вивченні окремих тем, їх осмислення та пропонування шляхів вирішення з нестандартних ситуацій.Ввести кожного дня проведення вікторин з окремих дисциплін, які б розвивали мислення дитини, її самостійність та заохочення до вивчення предмету. На уроках я більше приділяла увагу розкриттю основних моментів тієї чи іншої теми, які мають сприяли б розвитку особистості.

Якби мені довелося викладати у школі я перше, що змінила це насамперед проведення відкритих уроків на яких кожен учень зміг себе проявити та показати свої здібності.По друге зосередила увагу учнів на тому, що потрібно вивчати базові дисципліни адже вони стануть у пригоді у майбутньому для оволодіння професією. По третє збільшила кількість уроків з економіки адже в сьогоднішньому суспільстві не можливо вирішувати економічні питання без знання, які дає ця дисципліна.