Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВЕ 1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
239.62 Кб
Скачать

22. Поряд розташовані дві загальноосвітні школи(школа а і школа б). В школі а вивчення економіки з початкових класів, в школі б- в старших класах(10-11кл.).Перевагу якій школі ви б віддали перевагу.

Я віддала перевагу ті школі в якій вивчення економіки починається з початкових класів. Ще змалку в дитину закладються певні основи для того, щоб вчитися і отимувати знання. Дитині, яка знаходиться в початкових класах можна пояснити економіки на певному дидактичному матеріалу, розвовісти казку про економіку та навести приклади про її велике значення.

23.Як Ви вважаєте, що дає економіка окремій людині?

Я вважаю, що економіка окремій людині, по-перше дає всебічну розвиненість.Економіка – це така наука, яка вивчає поведінку людей, господарство та людські відносини в процесі господарювання. По-друге вона відкриває двері в доросле життя, адже вона пояснює всі складні економічні відносини, які роблять людину більш освіченою в економічній взаємодії.В наш час кожна людина повинна свідомо обирати і робити економічні вчинки.

24.Як, на Ваш погляд, можна вирішити проблему підготовки вчителів з економіки? (Ваші рекомендації і пропозиції).

Я гадаю, щоб підготувати кваліфікованих вчителів з економіки потрібно, насамперед вивчати даний предмет з загальноосвітньо школи, вводити поглиблене вивчення курсу.Звертати увагу на те, що вчитель повинен знати своє призначення ще з шкільного віку.Вчителю економіки необхідно мати два види освіти педагогічну та економічну.При отриманні досвіду, вчителю економіки постійно необхідно підвищувати рівень своєї кваліфікації і розвиватися самостійно.

25.Поясніть тезу а. Ейнштейна „Економіка змінюється із змінами нашого мислення”.

Економіка- це одна з найбільш рухливих наук, так, як саме вона пояснює і характеризує економічні стосунки людей, адже економічні стосунки є частиною побутового життя. В цілому наскільки змінюється наше мислення, настільки змінюється й наші вчинки, а разом з тим і економіка, яка їх характеризує з усіх боків. Кожного року в економіку країни вносяться зміни, яки впливають на розвиток нашого мислення.

26.Як можна удосконалювати навчання економіки в школі на сучасному етапі? Ваші пропозиції.Я гадаю, що сьогодні потрібно більш ширше та глибше звертати увагу на вивчення економіки, яка стає головною основою для подальшого обрання майбутньої професії. У школі потрібно більше проводити заходів, які пов’язані з економікою, ввести у всіх школах факультативні заняття по даному уроку.

27.Чи необхідно застосовувати в школі позакласні види, форми роботи з економіки; що це дає?

Я гадаю, що застосування в школі позакласних видів навчання надає багато можливостей, а саме при підготовці певного позакласного заходу з відповідної дисципліни діти зацікавлюються в цьому намагаються показати всі свої здібності та таланти по вивченню даного предмету. Наприклад проведення економічного тижня у школі допомагає розкрити у кожному учневіф його приховані таланти та здібності, які були заховані.Економічні заходи дають розкриття головних аспектів економіки країни, її за і проти,економічні відносиниз різними державами та багато іншого.

28.Метою економічної освіти в школі є: застосування економічного мислення до конкретних питань; навчання школярів загальному розумінню основ функціонування економіки; навчання вмінню приймати обґрунтовані економічні рішення в особистому та суспільному житті. Яку мету Ви вважаєте головною?

Я б основною метою економічної освіти вважала вміння приймати обгрунтовані економічні рішення як в особистому, так і у суспільному житті.Ще в школі закладються основи виховання дітей, але потім вступивши в доросле життя за умов ринкової економіки людина повинна вміти легко розв’язувати елементарні економічні ситуації(оформлення кредиту, надання позики та багато іншого).Якщо вчитель при викладанні цього предмета досягне вище згаданої мети, то він дасть підгрунття розвитку особистості і як спеціалісту з економіки, так і звичайному інженеру.